Halloween Mini Europe - Frankenstein

Een bibbertocht doorheen 28 landen in Mini-Europe, vlakbij het Brussels Atomium

Deze keer wordt het een uurtje rijden en toch bezoeken we in één dag maar liefst 28 Europese landen. Dat kan enkel en alleen in Mini-Europe, vlakbij het Brussels Atomium die je trouwens ook in het klein ziet in Mini-Europe. Op schaal 1/25 is de Eiffeltoren daar nog steeds 13 meter hoog, de piek van de Big Ben – gedoopt als de Elisabeth-toren – is meer dan 4 meter hoog en is in detail uitgedost in bladgoud. De Grote Markt van Brussel toont het laatste bloementapijt en wordt gedomineerd door standbeelden die op alle gevels staan. Maar straks komen daar nog extra bibbermomenten bij…

 
Mario De Wilde

Mini-Europe Brussel: Halloween Editie

Tijdens de herfstvakantie pakt Mini-Europe opnieuw uit met Halloween@Mini-Europe: een unieke kans om je zestien dagen lang onder te dompelen in de wereld van Halloween, met klassieke, levensechte decors met heksen en pompoenen. Bovenal is het de kans om te ontdekken hoe miniskeletten en minizombies de miniatuurwereld van Mini-Europe op zijn kop hebben gezet. Spinnen hebben de Eiffeltoren ingenomen en de zombies (de goede mama en haar dochtertje) creëren een maf en humoristisch pretpark. Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn mocht er geen cultureel accent worden toegevoegd, door bijvoorbeeld verhalen te vertellen over het lot van heksen in de middeleeuwen of dat van Frankenstein.

Halloween Mini-Europe - Cemetery

Skeletten en zombies vieren feest

Van 21 oktober tot en met 5 november laat Mini-Europe je bibberen van angst, maar ook rillen van plezier. Voor de gelegenheid wordt het park aangekleed in Halloween-kleuren: honderden skeletten en monsters zetten Mini-Europe op zijn kop. Skeletten en zombies vieren feest in het Lunapark, maar ook op en onder de begraafplaats. Wat met de spooktrein en het gecrashte vliegtuig? Duizenden details zorgen voor een unieke sfeer, zoals de opstand van de figuurtjes tegen de maquettemaker; ze wreken zich omdat ze geslepen, geschilderd en gelijmd werden en onderwerpen hun ‘maker’ aan hetzelfde lot.

Dead and Breakfast - Halloween MiniEurope

En toch plezier

Mini-Europe zou Mini-Europe niet zijn, mocht er naast plezier en humor, geen aandacht zijn voor ons Europees erfgoed. Wou je altijd al weten waar Halloween vandaan komt? Is geen heksenverhaal uit de middeleeuwen te eng voor jou? Dan ben je tijdens de herfstvakantie bij Mini-Europa aan het juiste adres.

Halloween Mini-Europe Atomium background

Extra animatie op 28, 29, 30 en 31 oktober, en op 1 november

Van zaterdag 28 oktober tot en met woensdag 1 november krijgen onze vertrouwde modellen op schaal 1/25 bezoek van acteurs en figuranten van vlees en bloed. Ze brengen het park nog meer tot leven. Vijf dagen lang genieten bezoekers van extra entertainment. Tijdens je bezoek kun je een grote kwaadaardige bruidegom-ballonartiest tegenkomen op zoek naar zijn spookhotel, een piraat daagt jou uit voor een zwaardgevecht, een vriendelijke zombie-ballonartiest en de heer of mevrouw Pumpkin nodigen je vanaf hun stelten uit om selfies met je familie te delen! Aan de make-upstand kunnen bezoekers zichzelf trakteren op een nog meer uitgesproken horrorlook.

Kosten noch moeite gespaard

Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van het Brusselse miniatuurpark: “We hebben kosten noch moeite gespaard om ons park in een Halloween-kleedje te steken, terwijl we trouw zijn gebleven aan het DNA van Mini-Europe: we bieden onze bezoekers de kans om de rijke geschiedenis en cultuur van Europa te ontdekken, op een creatieve en humoristische manier. Ik wil hierbij dan ook het hele team bedanken voor hun enthousiasme! ”

De toegangsprijs blijft gedurende Halloween@Mini-Europe onveranderd. Promo! Tijdens de vakantie, van 21/10 tot 5/11, krijgen alle bezoekers die zich verkleden €2 korting! Info: www.minieurope.com

 

Wedstrijd

Win zelf je duo-tickets (volwassenen) t.w.v. € 38, die bovendien nog een jaar geldig blijven!

  1. Wie is de gedelegeerd bestuurder van het Brusselse miniatuurpark?
  2. Bezorg ons zes landen en steden die een plaatsje in Mini-Europe verworven hebben.
  3. In welk jaar is Mini-Europe geopend?

Mail naar tips4tripsreisreportages@gmail.com met als titel ‘Mini-Europe & Maxi Plezier’ met daarbij je drie antwoorden.
Naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor maandagavond 24 oktober 2023 om 18.00 uur.

Opgelet: één antwoord per persoon en gezin. Ook meerdere antwoorden door één persoon insturen op verschillende mailadressen worden door onze zoekrobot er ongenadig uitgehaald en uitgesloten

Winnaars vorige wedstrijd

De vijf winnaars van de wijnen van de Loire-wedstrijd waren Astrid Taveirne uit Diksmuide, Lore Van De Ginste uit Roeselare, Herbert Van Waesberghe uit Zelzate, Nancy Scharlaeken uit Oostende en Ruben Vandenabeele uit Ieper.

 

 

Facebook2
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!