De Hamamelisfeesten in Kalmthout

De Hamamelisfeesten zijn in het Arboretum te Kalmthout dit jaar van 6 januari tot en met woensdag 28 februari. Aangezien er nog een aantal weken van februari over zijn, is er nog genoeg tijd om een bezoekje te brengen aan dit festival.

Het Arboretum Kalmthout bestaat al sinds 1856 en is een 12,5 hectare grote bomentuin met 7.000 plantensoorten afkomstig van over de hele wereld. Verschillende bloemen bloeien in de verschillende seizoenen en dat maakt het net zo bijzonder. Bezoek je het Arboretum in de herfst of in de zomer? Wel, dan ziet het er helemaal anders uit. In de herfst geniet van je een heerlijk kleurenspektakel, in de lente bloeien de kerselaars en in de zomer is vooral de vlindertuin een hoogtepunt. Je hebt er ook een heel plantencentrum met struiken en sierlijke tuinplanten. Heb je graag wat meer uitleg tijdens je bezoek? Je kan het Arboretum bezoeken met een gids die de prachtige natuur tot leven brengt met boeiende verhalen. Bovendien kan je kiezen tussen diverse themawandelingen, zoals de seizoenswandeling, curieuze kinderwandeling of de rododendronwandeling. Heb je honger? Geniet dan van een snelle hap of koffietje in de cafetaria. Er is ook een cadeau-en boekenshop met leuke geschenken en interessante boeken. Het Arboretum is dagelijks open van 10u tot en met 17u.

De Hamamelisfeesten zijn een speciaal winterevent dat helemaal draait om de prachtige winterbloeiers. Hamamelis is de de wetenschappelijke naam voor de toverhazelaar en deze bomen ogen prachtig in januari en februari. Ze kleuren geel, oranje en rood en verspreiden een zoete geur. In het Arboretum vind je de grootste en oudste toverhazelaars van heel Europa! Maak zeker de uitgestippelde wandeling die je langs deze exemplaren leidt. Elke zondag van 11 uur tot en met 16 uur kan je deze wandeling doen met een gids. Ze duurt niet langer dan een uur en is inbegrepen in de prijs van een ticket. Een ticket kost 7€ door de week en op zondag 8,5€. Alle info over het Arboretum vind je hier.

Girl - (c) Pexels
©Pexels

Kom je van Antwerpen of elders in het land? Je geraakt makkelijk aan het Arboretum met het openbaar vervoer of per auto. Kom je van ver? Wel, waarom maak je er geen daguitstap van? In de voormiddag bezoek je het Arboretum en in de namiddag bezoek je de stad Antwerpen. Er zijn zo enorm veel bezienswaardigheden in Antwerpen, zoals het Museum aan de Stroom, het Rubenshuis, het Modemuseum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Antwerpen is ook een heerlijke stad om door te kuieren en leuke boetiekjes te bezoeken. Denk maar aan de Huidevetterstraat of de Meir. Toch liever helemaal uitwaaien? Maak dan een lange wandeling langs de Schelde tot aan het havenhuis van Zaha Hadid. Zin om ineens lekker te picknicken aan de Schelde? Wel je kan makkelijk lekkere pizza bestellen bij verschillende Italiaanse restaurants uit de buurt. Ga je liever uit eten? Hier vind je allemaal fijne restaurantjes om je goed te laten gaan en je buikje rond te smullen. Dan heb je steevast voldoende energie om Antwerpen uitvoerig te bezoeken.

Zo, jij weet alvast wat te doen komend weekend! Veel plezier en vergeet je fototoestel niet.

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet