Laatste nieuws:
De bijzondere hobby van... Gerolf Peeters
Gerolf Peeters bezig met de achtbaan voor zijn miniatuurkermis.

De bijzondere hobby van … Gerolf Peeters

De eerste kennismaking van Gerolf Peeters (54) met modelspoor, was een treintje dat hij van zijn broer kreeg. Dit eenvoudige locomotiefje trok enkele wagens op een ovalen spoorbaantje. Deze eerste ervaring zou uitgroeien tot de hedendaagse grote hobby van Gerolf: het modelbouwen.

De bijzondere hobby van... Gerolf Peeters

De eerste spoorbaan

“Mijn eerste spoorbaan bouwde ik in de kelder van mijn ouders”, vertelt Gerolf. Daar was het, zoals vaker in kelders, vochtig. Roest en verontreiniging waren grote boosdoeners en deden de materialen geen goed. Later kwam er een kamer vrij op de bovenverdieping, waar Gerolf zijn tweede baan bouwde. “Mijn hobby verdiepte zich door de jaren heen, soms met een pauze van enkele jaren. Tegenwoordig maak ik ontwerpen op de computer, die ik dan tot in detail en met grote precisie bouw.”
Gerolf weet boeiend en onderhoudend te vertellen over zijn hobby, over de successen, maar ook over de tegenslagen, want niet alles lukt meteen.

De bijzondere hobby van... Gerolf Peeters

De bouw van een diorama

Eind 2015 nam hij deel aan een heel bijzondere wedstrijd. Een diorama bouwen op een ronde schijf van tien centimeter diameter, met maximale hoogte van 30 centimeter en er moest een spoor-thema in zitten. Gerolfs inspiratie zorgde voor een prachtig resultaat.

De bijzondere hobby van... Gerolf Peeters
De bijzondere hobby van... Gerolf Peeters
Een vorm van ontspanning en rust

Ook al zijn andere ontwerpen en modellen laten de liefde voor zijn hobby zien, waar ongetwijfeld veel tijd in zit. “Mijn vrouw en kinderen geven me de ruimte voor mijn hobby. Ik ontspan als ik er mee bezig ben en vind er mijn rust in,” vertelt hij.

De bijzondere hobby van... Gerolf Peeters

Op de website van Gerolf Peeters staan veel foto’s met gedetailleerde voorstellingen. Soms zelfs een beetje ondeugend, maar allemaal getuigen ze van een enorme precisie, kunde en geduld.

LW

Foto’s: Gerolf Peeters.

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag over vertelt, of kent u iemand? Laat het ons dan weten!

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet