Laatste nieuws:
Mooie berichten uit nieuw onderkomen WZC De Bijster - Essen - (c)Noordernieuws.be 2021 - HDB_3108u85

Mooie berichten uit WZC De Bijster

Er was de laatste dagen veel bedrijvigheid in WZC De Bijster. Het nieuwe gebouw wordt vanaf vandaag in gebruik genomen en gisteren, dinsdag, kregen vrijwel alle bewoners hun tweede vaccinatie!

Renovatie van alle afdelingen

Het nieuwe gebouw is veel eerder klaar dan voorzien en wordt de komende maanden ‘opgewarmd’ door Leefgroep 2. De leefgroepen in het oorspronkelijke gebouw zullen elke drie tot vier weken verhuizen naar een andere afdeling, zodat hun eigen afdeling gerenoveerd kan worden. Dit moet tegen de zomer gedaan zijn, waarna de permanente bewoners hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw. Het nieuwe onderkomen is bedoeld voor de mensen van het huidige ‘Kleinschalig Begeleid Wonen’ en voor een nieuwe leefgroep voor personen met jongdementie. De mensen van ‘Kleinschalig Begeleid Wonen’ wonen nu nog even in het oude ziekenhuis.

Mooie berichten uit nieuw onderkomen WZC De Bijster - Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_3120

Optimaal geisoleerd en aangepast aan de huidige normen

“Het nieuwe gebouw is optimaal geïsoleerd”, legt Gerolf Peeters, verantwoordelijke leefgroepen 1, 2 en Beschermd Wonen. “Het is ook helemaal aangepast aan de huidige normen, zoals brandveiligheid, verluchting, comfort voor de bewoners, ruimte, … Er wordt tevens gewerkt met contrasterende kleuren. Bijvoorbeeld het toilet met een donkere bril, de toiletknop in contrasterende kleuren, zodat de aandacht daar naar toe wordt getrokken. Dat hebben we ook doorgevoerd naar kastdeuren, zodat die uitnodigen om te gebruiken. Terwijl de kasten met neutrale kleuren niet opvallen voor de bewoners. De mogelijkheden om zelf iets te bereiden in de gezamenlijke keuken zijn ook enorm uitgebreid, met bijvoorbeeld grote vriezers en koelkasten, een microgolf- en een gewone oven voor acht personen. En er zijn nog heel wat mogelijkheden voor uitbreiding.”

Mooie berichten uit nieuw onderkomen WZC De Bijster - Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_3091

Tweede vaccinatieronde een feit

Er werd de afgelopen dagen al hard gewerkt om alles prima in orde te krijgen, voordat het nieuwe gebouw in gebruik zou worden genomen. En natuurlijk was gisteren de tweede vaccinatieronde, waarbij vrijwel iedereen gevaccineerd werd. Vandaag gaan de laatste koffers, meubels en andere persoonlijke spullen over, zodat de bewoners van hun nieuwe en toch vertrouwde omgeving kunnen gaan genieten.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook165
Twitter
Follow Me
Tweet