Laatste nieuws:
Erik 't Hart - Hobby Carnaval - Essen

De bijzondere hobby van … Erik ’t Hart!

Oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam, waar carnaval eigenlijk niet wordt gevierd. Maar dat zegt niets, want Erik ’t Hart (37) kwam met zijn ouders, broers en zus in Essen wonen en ze zijn allemaal dol op het carnaval.

Den Uil

“Vanaf dat we hier wonen zijn we elk jaar naar de Stoet gaan kijken en ik ging het steeds leuker vinden”, vertelt Erik. “Kevin Ooye, de voorzitter van carnavalsvereniging Den Uil, werkte bij hetzelfde bedrijf als ik en met hem praatte ik er veel over. Ik had en heb nog steeds een discobar en hij vroeg of ik een CD kon maken voor carnaval, wat ik heb gedaan. In 2000 ben ik lid geworden van carnavalsvereniging Den Uil, samen met mijn broers en zus.”

Getrouwd in 2011 in het carnavalsweekend

“Ik ging een keer in het bouwkot naar het bouwen van de wagen kijken en heb meegeholpen, sindsdien bouw ik elk jaar mee. Bij Den Uil heb ik mijn vrouw Dorien leren kennen en zij is ook een carnavaliste in hart en nieren. We zijn in 2011 getrouwd, hoe kan het anders, in het carnavalsweekend. Als vervoer hadden we een carnavalswagen van het thema ‘Cars’. Die werd met een tractor naar het gemeentehuis getrokken door Piet Tunders en natuurlijk waren we in carnavalskledij.”

De bijzondere hobby van Erik 't Hart

Trouwdag in teken carnaval

“Na onze trouw zijn we met de peters en meters gaan eten bij ‘De Mop’. Aansluitend zijn we naar de Stoet in Ekeren gegaan. Daar hebben we met onze carnavalswagen, waarmee we naar het gemeentehuis zijn gegaan, in meegereden. Aansluitend gingen we terug gegaan naar het gemeentehuis in Essen, voor de receptie van ‘De Ossekoppen’. Onze huwelijksdag stond helemaal in het teken van carnaval.”

De bijzondere hobby van Erik 't Hart

Onze zoon Jan wil ook Nar worden

“Onze zoon Jan werd in 2012 geboren en onze dochter Sterre in 2014. We hebben onze kinderen vanaf het begin meegenomen naar het carnaval en in 2016 hebben we Jan geschminkt als Nar Janneke. Op de kleuterschool wist hij al dat hij ook nar wilde worden als hij groot is.”
“Hij kan heel goed goochelen”, zegt Jan. “Hij kan ook stunten en mensen aan het lachen maken en dat wil ik ook. Stunten kan ik al, maar goochelen moet ik nog leren.”
“Jan kreeg bij de eerste keer dat hij als Nar Janneke geschminkt was bij het Kindercarnaval van Prins Ronny, de scepter van Guy Van Hassel (Snoopy). Die heeft hij nog steeds. Jans kostuum is door zijn tante, een zus van mijn moeder, nagemaakt van het origineel”, legt Erik uit. “Degene die eerst de kostuums maakte ging ermee ophouden. Kopen was geen optie, want dan verlies je punten. Mijn moeder en haar zussen zijn toen lid geworden en die maken nu de kostuums.”

De bijzondere hobby van Erik 't Hart

Gezelligheid, leut en samenzijn

“Buiten dat we aan de Stoet deelnemen, gaan we ook in andere plaatsen naar de carnavalsoptochten kijken, meestal in Kapellen, Ekeren en Roosendaal. In 2020 jaar wilden we ook naar het zomercarnaval in Houffalize (Ardennen), maar door corona ging dat niet door. Ik houd van de gezelligheid die bij carnaval hoort, de leut met andere mensen, pintjes drinken en het samenzijn.”

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

NN

Foto’s: Erik ‘t Hart, Noordernieuws.be

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook125
Twitter
Follow Me
Tweet