Laatste nieuws:

De beste wensen!

Het nieuwe jaar is alweer twee dagen oud, maar het is nog steeds op tijd om jullie allemaal al het goede en fijne toe te wensen voor 2015!
Tegen mijn gewoonte in heb ik zelfs een goed voornemen gemaakt. Nee, ik ga niet afvallen. Ik wil genieten en dan bedoel ik niet: met allerlei luxe dingen. Ik wil bewust iedere dag van iets genieten. Zoveel dagen gaan smakeloos, kleurloos en geurloos voorbij, omdat je de moeite niet neemt ergens op te letten dat eigenlijk heel fijn is.

Lieve's column
Lieve’s column

Natuurlijk zie je dat je katten leuk spelen, de zon mooi schijnt en hoor je het gefluit van vogels. En het is ook fijn dat je een dak boven je hoofd hebt, een auto die het goed doet en lekker eten op tafel. Maar al dat soort dingen wordt ook teveel als normaal ervaren.
En is het allemaal nu zo normaal? Toen het zaterdag zo sneeuwde, waaide en snijdend koud was, besefte ik me ineens heel goed hoe gelukkig ik ben met al deze dingen. Maar dat er ook veel minder gelukkige mensen zijn, die in dat weer onder een brug moeten slapen. Dat er katten en andere dieren in die kou rondlopen in de sneeuw, op blote voeten met een lege maag en die geen schootje of kussentje hebben om op te slapen. Die eigenlijk heel weinig te genieten hebben. De Engelsen zeggen: count your blessings en dat ga ik dus van nu af aan doen. Want het is allemaal niet zo vanzelfsprekend.
Mopperen mag, af en toe lekker schelden ook en een vette roddel is onontbeerlijk. Het leven moet wel smeuïg blijven, nietwaar? Maar de fijne dingen moeten meer geregistreerd worden, zodat je later niet zegt: toen hè, toen was ik eigenlijk heel gelukkig maar ik zag het niet. Ik had het te druk met andere dingen en nu weet ik wat ik mis: dat waar ik toen aan voorbij ging en wat nooit meer terugkomt.
Ik vond dat allemaal zo gewoon, nu weet ik dat dat niet zo is. Had ik toen maar…

Gelukkig Nieuwjaar!

Lieve Wiesda