Laatste nieuws:
Website Inbraken Essen groot succes

Drukbezochte inbrakenwebsite wordt ook door politie gewaardeerd

Naar aanleiding van de inbraakgolf twee jaar geleden, werd door Henrie en Laureen de Bres de website www.criminaliteit-essen.be gemaakt en online gezet.

Dagelijkse meldingen

“Dagelijks hoorden we over inbraken en pogingen daartoe, maar in de media werd hier niets over gemeld. Dat is de reden geweest om zelf een informatiepunt in het leven te roepen waar mensen ook dingen konden melden. Veel van onze informatie komt van mensen zelf: slachtoffers of bekenden/familie van slachtoffers. We kregen soms meldingen binnen die nog niet aan de politie waren doorgegeven, wat we zelf dan deden. We hebben altijd de samenwerking gezocht, de politie doet zijn best maar kan gewoon niet overal tegelijk zijn. Ook komt er veel informatie van de BINs en de website van PZ Grens. We blijven ook benadrukken dat mensen bij iedere verdachte situatie de politie bellen. Die komen liever een keer voor niets dan te laat.”

Veel bezoekers

Ondertussen is de website behoorlijk bekend en zijn de artikelen meer dan 200.000x bezocht.
“Als er een artikel wordt geplaatst, dan wordt dat automatisch ook verzonden naar de mensen die zich op onze nieuwsbrief hebben geabonneerd, daar hoort de politie ook bij. Via reacties die op artikelen binnenkomen, komen er soms automatisch weer andere meldingen binnen. Het is zo jammer dat er in de media zo weinig aandacht aan wordt besteed. Toen ik van de week door Bergen op Zoom reed, zag ik een verlicht mededelingenbord waar op je kon lezen: ‘Inbrekers actief! 10 inbraken in de afgelopen week. Ziet u iets verdachts, bel dan 112.’ Zo informeer je mensen en hou je ze alert. Je let gewoon beter op als je weet dat er dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen”

Politiezone Grens

Ook Politiezone Grens is blij met het initiatief. “We kunnen helaas niet alle inbraken oplossen”, zegt Patrick De Smedt, commissaris van Politiezone Grens. “Er wordt ons veel gemeld, ook via deze website! Iedereen die meewerkt aan preventie, of het nu om inbraak of andere criminaliteit gaat, voegt iets toe, wat heel belangrijk is.”

Respect en waardering

“De politie doet zijn best, dat waarderen we en hebben er respect voor. Ook met de Feesten, als we allemaal aan de feestelijke dis zitten met een lekker glas wijn, houden zij alles in de gaten voor onze veiligheid en eigendommen. Je ziet ze rijden en met groot licht in de tuinen schijnen. Ik hef dan het glas en bedank ze op afstand voor hun inzet.”

LW

www.criminaliteit-essen.be
www.inbraken-essen.be

Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen