Laatste nieuws:
families-van-der-velde-en-debacker-danken-voor-alle-steun-ria-debacker

Dankbetuiging van families Van der Velde en Debacker

Op maandag 31 oktober kwam bij een vreselijk ongeval een geliefde vrouw om het leven. De families zijn blij met alle aandacht, wat hen veel steun en troost geeft.
“We wisten dat mensen onze liefste Ria Debacker graag zagen, maar dat ze zó geliefd was, is een grote troost voor ons. De aandacht en belangstelling was overweldigend. Zelfs mensen die Ria amper kenden spraken er over hoe vriendelijk en vrolijk ze altijd was.”

Sensatiezucht
“Helaas besloot een correspondente uit Essen zelf, uit sensatiezucht het afgrijselijke nieuws direct in de gazet en op facebook te plaatsen, inclusief filmpje. Dat, terwijl sommige leden van de familie nog niet eens waren geïnformeerd. Was slachtofferhulp een kwartier later gekomen om het slechte nieuws te melden, dan had het er zelfs opgestaan voor wij het hadden geweten. Dit geeft een bittere kant aan deze toch al zo trieste en verdrietige gebeurtenis. Natuurlijk is verslaggeving nodig, daar hebben we alle begrip voor. Maar je respect tonen en rekening houden met de familie, dat moet wel tot je ethiek behoren. En dat is hier kennelijk niet het geval.”

Dankbaar
“De enorme opkomst bij de dienst was een grote troost voor ons. Natuurlijk neemt dat het grote verdriet en het gemis niet weg, maar het is voor ons een geweldige en koesterende gedachte, dat onze Ria Debacker zo geliefd was. Graag willen wij daarom vanaf deze plek onze dankbaarheid uitspreken richting iedereen, die ons op deze manier gesteund en getroost heeft!”

Families Van Der Velde en Debacker

NN

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet

2 Reacties

  1. Christine Van der Velde

    Ik zou het op prijs stellen dat de dankbetuiging die geplaatst is uit onzer naam, gerespecteerd wordt. Wij als familie weten met welke omwegen sommige journalisten hun doel proberen te bereiken. Gelieve dit sereen te houden uit respect.
    Christine.

  2. Het ongeval dat Ria is overkomen heeft de ganse Wildertse gemeenschap en tot ver daar buiten inderdaad heel heftig beroerd. Zij en haar echtgenoot Cois waren heel geliefd, steeds vrolijk, goedlachs en altijd bereid tot een babbel. Stonden ook steeds klaar voor diegenen die het moeilijk hadden. Verschrikkelijk voor beiden dat dit is moeten gebeuren.
    Dat, in het tragisch ongeval van Ria, de correspondent(e), toch ergens verantwoordelijk voor elke verslaggeving binnen onze gemeente , zowel wat slachtoffers en/of daders van onze gemeente betreft, zijn/haar recht op verslaggeving ver te buiten is gegaan wat volkomen onverantwoordelijk en mediageil is. De correspondent(e) heeft in dit geval misbruik gemaakt van zijn/haar hoedanigheid, in het bijzonder ten aanzien van de familieleden van Ria die zich op dat moment in een wel zeer kwetsbare situatie bevonden. Hij of zij heeft hoegenaamd geen rekening gehouden met de rechten en/of gevoelens van de rechtstreekse familie en heeft hun privéleven hoegenaamd niet gerespecteerd door via allerlei slinkse wegen te trachten meer informatie te vergaren. Aangezien het bovendien niet de eerste maal is dat deze correspondent(e) het recht op verslaggeving misbruikt en op zijn minst het juiste pad van ethische en eerlijke berichtgeving verloren is hoort deze correspondent(e), volgens mijn bescheiden mening, niet thuis in onze gemeenschap. Ethiek in berichtgeving ten aanzien van kwetsbare slachtoffers is essentieel in elke gemeenschap.