Damesvoetbal - De hobby van Isabelle Vermeiren

De bijzondere hobby… van Isabelle Vermeiren

Als je aan kleine meisjes denkt en hun bezigheden, komen ballet, poppen en andere meisjesdingen in gedachten. Isabelle Vermeiren (30) daarentegen is sinds haar vijfde al fervent voetbalster.

001 Damesvoetbal - De hobby van Isabelle Vermeiren - Noordernieuws.be 2019 - 01s

Van ballet naar voetbal

“Mijn grootvader was terreinverzorger bij Excelsior”, vertelt Isabelle. “Ik ging toen wel naar ballet, maar na drie lessen wist ik al: hier vind ik niks aan! Veel te meisjesachtig. Mijn grootvader nam me een keer mee naar een training van de Duiveltjes, dat zijn de allerjongsten. Ik heb meegedaan en was het enige meisje tussen zo’n 10 jongens. Ik vond het meteen heel erg leuk.”

007 Damesvoetbal - De hobby van Isabelle Vermeiren - Noordernieuws.be 2019 - 07s

Branko Strupar
“Heel mijn leven supporter ik al voor KRC Genk, wat wel een mannenploeg is. Maar ik zag ooit Branko Strupar spelen op TV en ik was heel erg onder de indruk. Hij speelde voor KRC Genk en ik ben daar altijd supporter van gebleven. Twee jaar geleden had ik een abonnement en ging naar elke thuiswedstrijd kijken. Door tijdgebrek kon dat op een gegeven moment niet meer. Ik zou Branko best wel eens willen ontmoeten, maar het is geen ‘must’.”

“Bij mijn eerste training was ik het enige meisje tussen tien jongens. Ik vond het meteen heel erg leuk!”

Naar de meisjesploeg

“Ons ma was altijd heel geïnteresseerd in voetbal en keek er altijd naar op TV. Ik denk dat ik mijn liefde voor voetbal van haar heb meegekregen. Bij wedstrijden stond ik altijd van voren en was heel trots als ik scoorde. Ik heb tot mijn twaalfde bij Excelsior gevoetbald, toen moest ik naar een meisjesploeg. Je mocht namelijk tot je twaalfde bij de jongens in de ploeg, tegenwoordig is dat tot je zeventiende. Mannen- en vrouwenvoetbal is gewoon anders, bij mannen zijn de kracht en de snelheid hoger.”

016 Damesvoetbal - De hobby van Isabelle Vermeiren - Noordernieuws.be 2019 - 16s

Keeper geworden en gebleven

“Excelsior had geen vrouwenploeg. De dichtstbijzijnde club waar ik terecht kon was in Achterbroek, waar ik niemand kende. Ze hadden geen keeper en konden alleen maar trainen, geen wedstrijden spelen. Ze vroegen of ik keeper wilde zijn, wat ik deed en altijd ben gebleven. Omdat ze nu een keeper hadden, konden ze zich inschrijven voor wedstrijden. In het begin vond ik het raar om met alleen maar meisjes te spelen en het heeft diverse trainingen geduurd voor ik het leuk begon te vinden.”

014 Damesvoetbal - De hobby van Isabelle Vermeiren - Noordernieuws.be 2019 - 14s

Van Olympic Essen naar Excelsior FC

“Het is echt tof om keeper te zijn, het is geweldig als je een ‘save’ kunt maken, een goed gerichte bal tegen kunt houden. De trainster van Olympic Essen vroeg of ik daar wilde komen keepen en ik heb de overstap gemaakt. Daar heb ik 3 jaar met plezier gevoetbald, toen zijn we met de hele ploeg overgestapt naar Excelsior. Daar deden ze nog niet aan vrouwenvoetbal, maar vanaf dat moment wel. Het bestuur was heel enthousiast en heeft ons hartelijk verwelkomd. Meteen dat eerste jaar hebben we kampioen gespeeld en kregen we een groot feest in de kantine. Helaas begon de ploeg na 3 jaar uit elkaar te vallen, omdat veel mensen gingen studeren en dus te weinig tijd over hadden.”

109 Damesvoetbal - De hobby van Isabelle Vermeiren - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_7752

Blessures

“Ik stapte over naar KFC Horendonk waar ze een vrouwenploeg hadden en ik ben daar meteen in de goal gaan staan. Tot die tijd had ik nooit blessures gehad, maar daarna meerdere keren. 2 keer een gescheurde kuitspier, 2 keer een gekneusde schouder en een keer verrekte ligamenten in mijn enkel. Twee jaar geleden scheurde ik voor de tweede keer mijn kuitspier en heb ik er het hele seizoen uit gelegen. Toen heb ik eigenlijk willen stoppen, maar tegen het volgende seizoen begon ik voetbal toch te missen.”

VIVOO

“Een speelster van VIVOO in Huijbergen die ik kende, had al heel vaak gevraagd of ik bij hen wilde komen spelen. Uiteindelijk heb ik dat gedaan. In september start ik daar mijn tweede seizoen. Het is een heel toffe en hechte ploeg. Pas zijn we nog een weekendje met z’n allen weggeweest. De leeftijden variëren van 19 – 34 jaar, dus echt heel veel ontlopen we elkaar niet, wat het nog leuker maakt. We trainen 1 keer per week en spelen elke zondag een wedstrijd.”

103 Damesvoetbal - De hobby van Isabelle Vermeiren - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_7746

Mijn grootste fan

“Ik houd zoveel van voetbal, dat ik mijn plechtige communie niet heb gedaan. Dat was omdat er in Gooreind op die dag een tornooi was waar ik heen wilde en mijn ouders lieten me daar vrij in. Mijn moeder is ook bezeten van voetbal, ze is ook mijn grootste fan, en snapte me volkomen!”

LW

Foto’s: Isabelle Vermeiren, Noordernieuws.be

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook264
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!

2 Reacties

  1. Hoi Isabelle ,

    Ik heb je artikel met veel belangstelling gelezen ! Amai , jij gaat nogal eens je sport en dat van kleins af aan !
    En je hebt toffe foto’s van jou in volle actie ! Geniet er verder van , hopelijk zonder al te veel blessures!
    Vriendelijke groeten van juf Leen waar je in ‘t derde bij in de klas zat .