Laatste nieuws:
Martine de Weerdt column Noordernieuws.be

Ik wil hier niet gaan zeiken, maar…

Je had je dag van de verkiezingen zo ingesteld dat je een gaatje vrij had, omdat je MOEST stemmen. Je had misschien de eer om er een hele dag verplicht te vertoeven? So what? Je deed dit met plezier, omdat je dacht dat je bepaalde zaken kon veranderen.
En inderdaad, met zijn allen hadden we een resultaat bereikt. Want het was nu wel duidelijk dat het zo niet meer kon. Everybody happy met de verkiezingsresultaten, buiten bepaalde partijen, wiens venijnige blikken het tv scherm deden fonkelen. Gedaan met straten vol billboards die je dwongen om te kiezen, gedaan met de eindeloze shows, waarin elke partij zijn versie van een beter België keer op keer opdrong (en zonder reclameblokken, jawel!).
Wat een geluk dat we niet in het een of ander land wonen waar de verkiezingen gemanipuleerd worden. Neen, we leven in België, waar men zonder verkiezingsresultaten te vervalsen of mensen dood te schieten, vlakaf in uw gezicht zegt dat ge waardeloos gestemd hebt en dat er geen rekening gehouden zal worden met het kiesgedrag. Wat een eerlijk landje, daar word je toch vrolijk van?
Al wie we niet meer op hun gouden stoeltje wilden zien zitten, hebben terug de voogdij over ons land gekregen. Met ongeloof mogen we de niets uitmakende verkiezingskosten dragen en hetzelfde personeel van onze heerschappij blijven betalen. Yeah!!! Dat, terwijl onze Koning en Koningin het niet aan hun hartje laten komen en met hun bootje op vakantie gaan op kosten van de defensie… en wie betaalt die defensie nu weer?
Dheuh!
Misschien kunnen we daar eens tegen gaan stemmen… maar of het een reet gaat uitmaken?

Martine de Weerdt

Facebook611
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Ik moet u helemaal gelijk geven Martine de Weerdt en ik begrijp nog steeds niet waarom de mensen op hun kop blijven laten zitten wat is de wereld toch zwak/laf geworden iedereen hoopt maar dat iemand anders het voor hun wel zal oplossen.