Laatste nieuws:
Coronamaatregelen verlengd tot en met 3 mei

Coronamaatregelen verlengd tot en met 3 mei

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van woensdag 15 april werd beslist om de huidige maatregelen te verlengen tot en met 3 mei. Toch veranderden er ook enkele zaken.

Basisregels blijven ongewijzigd

Doe-het-zelfwinkels en tuincentra zullen opnieuw kunnen openen, onder dezelfde voorwaarden als voedingswinkels. De veiligheidsafstanden zullen moeten worden gerespecteerd.
Bewoners van residentiële voorzieningen – d.w.z. rust- en verzorgingstehuizen of centra voor personen met een beperking – mogen bezoek krijgen van een vooraf aangeduid persoon. Voorwaarde is wel dat de persoon in kwestie de afgelopen twee weken geen symptomen van de ziekte heeft vertoond. Het moet ook altijd dezelfde persoon zijn. De residentiële voorzieningen zullen deze bezoeken zelf kunnen organiseren. Deze regels zullen ook van toepassing zijn voor mensen die geïsoleerd leven en die zich niet kunnen verplaatsen.
De basisregels blijven ongewijzigd tot en met 3 mei en moeten absoluut worden opgevolgd. De ordediensten zullen daar blijven op toezien.

Woonzorgcentra in Essen blijven gesloten voor bezoekers

De mensen van De Bijster en Sint-Michaël doen ongelooflijk hun best, in erg moeilijke omstandigheden. De directies van beide woonzorgcentra beslisten om hun beleid niet te versoepelen en dus geen bezoek toe te laten. Dat doen ze om de bewoners, de bezoekers en hun personeel te beschermen.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook324
Twitter
Follow Me
Tweet