Suske en Wiske Museum heropent
Gedeputeerde Luk Lemmens en Suske en Wiske verwelkomen de eerste deelnemers aan de interactieve speurtocht - Copyright: Robin Fasseur

Suske en Wiske Museum heropent!

Het Suske en Wiske Museum is vanaf zaterdag 20 juni weer toegankelijk voor publiek

Dit weekend heeft het Suske en Wiske Museum zijn deuren opnieuw voor het publiek geopend. En meteen werd ook de splinternieuwe Titeltocht aan het publiek voorgesteld. Deze interactieve speurtocht is georganiseerd ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Suske en Wiske.

“Precies een jaar geleden werd het Suske en Wiske Museum na een grondige verbouwing aan het grote publiek voorgesteld. De volledig nieuwe interactieve presentatie, het grondig gerenoveerde gebouw en ook de op zijn oorspronkelijke plek minutieus gereconstrueerde werkkamer van Willy Vandersteen gooide hoge ogen”, vertelt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs en Educatie. “Omwille van de coronamaatregelen hebben we al snel de deuren moeten dicht doen. Een jaar na de opening is er nu hard gewerkt om de bezoekers dus na een lange, gedwongen pauze opnieuw te kunnen verwelkomen; al zal het bezoek een beetje anders zijn.”

“Zolang de coronamaatregelen gelden, zijn bezoekers verplicht om te reserveren via een online tool op de website. Daarnaast is er een protocol uitgewerkt om de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers te kunnen garanderen”, vult waarnemend directeur Lieve Crauwels aan. “Zo kunnen we opnieuw families, jeugdgroepen en zelfs verjaardagsfeestjes ontvangen deze zomer. We zijn er klaar voor!”

“Nu meer mensen deze zomer vakantie zullen houden in eigen land, is dit een uitgelezen kans om te ontdekken wat de provincie Antwerpen allemaal te bieden heeft. Een bezoekje aan het Suske en Wiske Museum is bijvoorbeeld prima te combineren met een wandeling op de Kalmthoutse heide”, besluit gedeputeerde Luk Lemmens.

Titeltocht

Naast de Striptoer, de vaste presentatie in het museum, kun je deze zomer ook de Titeltocht in de tuin van het Suske en Wiske Museum doen. Met een uniek doe-boekje gaan de bezoekers op zoek naar 25 albums die verstopt zijn in de tuin. Bij elk album doen ze vervolgens een leuke opdracht. Wie niet genoeg tijd heeft om alle opdrachten te doen, kan het boekje meenemen en thuis verder aan de slag! De Titeltocht is een leuke activiteit voor de hele familie en kost slechts € 2!

Suske en Wiske Museum heropent2
Gedeputeerde Luk Lemmens en Suske en Wiske verwelkomen de eerste deelnemers aan de interactieve speurtocht – Copyright: Robin Fasseur
Striptoer

In de oude villa van Willy Vandersteen neemt niemand minder dan de striptekenaar zelf bezoekers mee op Striptoer. In negen kamers ontdek je door leuke opdrachten en de tips en uitleg van Vandersteen, wat je allemaal nodig hebt voor een goed stripverhaal. Zo improviseer je samen met je groepje een waanzinnig verhaal, ontdek je de typische kenmerken van een slechterik en word je uitgedaagd om zelf te bewegen als een stripfiguur. Dit is het begin van een eigen avontuur waarbij een tijdreisje natuurlijk niet mag ontbreken.
Vanaf woensdag 1 juli is het museum elke werkdag tijdens de zomervakantie geopend. Dagelijks zijn er twee Striptoers: om 10 en 14 uur.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer: Vanaf woensdag 1 juli.
Waar: Suske en Wiske Museum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout
Website: www.suskeenwiskemuseum.be
Social media:
www.facebook.com/SWKindermuseum
www.instagram.com/suskeenwiskemuseum

Meer info:

T 03 666 64 85
E suskeenwiske@provincieantwerpen.be

Bron en foto’s: Provincie Antwerpen

Facebook37
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!