Laatste nieuws:
Jeannine Douws - Column

Corona moeheid 😰 en mijn man op den BIO toer 😱

Na een moeilijke, eentonige en ongezellige zondagavond, allebei wat krikkel, allebei rap op ons teentjes getrapt voor ne scheet in een fles en allebei kwaad ieder op zijne kant in ’t bed was het de volgende dag gelukkig een heel pak geluwd en zijn we met frisse corona moed terug schitterend gestart. ’s Morgens nog een beetje lullen wiens schuld het was, totaal overbodig, want geen één van de twee wist nog hoe die kwebbel was begonnen, maar dat zal overal wel zo zijn, dus hebben we de CORONA MOEHEID maar de schuld gegeven. Het kan niet alle dagen rozengeur en maneschijn zijn hé, ook niet hier. Maar bon, ’t was over en dat was ’t voornaamste. Nu weet ik dat diegenen van ons vrienden die dit nu lezen zitten te glunderen van contentement en denken: eindelijk …. daar zit het er ook al is tegen, maar dat is zoals bij allemaal. ’t Is stil waar ’t al is niet waait.
De maandag, alle plooien terug glad gestreken, de zon in vol ornaat, onze hond terug gelukkig, want zo’n beestje voelt dat ook aan, wij terug gelukkig want wij voelen dat uiteraard ook aan en plannen gemaakt om de, in ons ogen duizendste, klotedag door te brengen. Samen gaan wandelen met onze Harley, van héél ver een gesprekske met de buren en onderweg aan ’t bespreken wat we ’s avonds op de, in ons ogen duizendste, BBQ gingen leggen.
Nu stond er in ’t gazetje van de Colruyt een foto van ne zak van 4 kg. BIO gestripte maïskolven voor de BBQ met daarbij de tekst: voor een unieke BBQ, proper, gemakkelijk aan te steken én, heel voornaam, een natuurproduct. Daar waren we allebei natuurlijk voor te vinden, het woord zegt het al zelf, NATUUR. Ik had dat, op vraag van mijn echtgenoot, meegebracht, want hij wou dat wel is proberen. Geen ongezonde stoffen van houtskool de lucht in en gezond voor het bereiden van ons eten. mijn man OP DEN BIO TOER.
Ik stond dus tegen de avond in de keuken, mijn slaschotel te maken, stokbrood te snijden en mijn koude aardappeltjes te voorzien van sjalotjes en mayonaise, terwijl hij buiten den BBQ aan ’t aansteken was. Hij met zijn Duveltje(s) en ik met mijn camparitje(s) gezellig aan ’t wachten tot den BBQ de gewenste temperatuur bereikt had.
Ineens zag ik door het raam een blauw/grijze, ondoorzichtige walm omhoog rijzen. Mijne Fons stond daar al gillend middenin en ik in grote paniek naar buiten. Die BBQ stond roodgloeiend tegen de 300°C en die rook bleef maar komen, die temperatuur ging maar niet omlaag. Hij alles aan ’t proberen om die temperatuur te temperen met als resultaat haar weg, baard weg en twee verbrande armen. Die rookwalm die bleef komen en maar niet te stoppen was, moeten ze ongetwijfeld tot op den brandtoren in de Kalmthoutse Hei gezien hebben. Wij verwachtten elk moment de brandweer en de politie hier in ’t straat, want de kans op ontploffingsgevaar van die BBQ zat er dik in. Na toch wel meer dan een half uur was eindelijk die rookbom onder controle, maar nu was het nog wachten tot de normale temperatuur om ons gemarineerde spareribs er op te leggen. Nu had ik enige tijd geleden bij Oil en Vinegar een fles Whiskey Vinegar gekocht. ‘Perfect Vinegar, to make a marinade and to tenderize your meat’ stond er op en ik had dat gemengd met chimi churri en een mix van wilde look. Na meer dan een uur wachten op die klote temperatuur, ikke groen van de honger, mijne sla was al aan ’t verslappen en mijn stokbrood was precies ook al door de zon geroosterd, gingen die spareribs eindelijk op dat rooster. Maar waarschijnlijk door dat gebruik van die Whiskey Vinegar laaide dat vuur in alle hevigheid terug op. Ons ribben verbrand en van het weinige vlees dat er dan nog opzit bleef niks meer over. Ik heb dan eerst mijne man zijn BIO brandwonden verzorgd, zijn haar was hij al kwijt dus daar kon ik niets meer aan veranderen en de rest van ons eten was ondertussen verpieterd. Dus hebben we maar gewoon, hij zijn Duveltje(s) en ikke mijn wijntje(s) verder opgedronken met wat tapas. Was het door de Bio gestripte maïskolven, de Whiskey Vinegar, de chimi churri of misschien door de wilde look, den DUVEL mag het weten, uniek was de BBQ in elk geval, maar proper????

Jeannine

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet