Laatste nieuws:
Cashbetalingen op bus en tram verdwijnen

Cashbetalingen op bus en tram verdwijnen

De Lijn laat weten dat cashbetalingen op bus en tram verdwijnen. Het is een blijvende maatregel naar aanleiding van de coronacrisis. Vanaf 1 juli zijn de ontwaardingstoestellen voor magneetkaarten ook niet meer bruikbaar.

Verschillende nieuwe betaalopties

Vóór de crisis konden klanten van De Lijn bij de chauffeur met kleingeld betalen. Dit is nu niet meer mogelijk. De vervoersmaatschappij zet in op allerlei nieuwe en veiligere betaalopties.

Een vervoerbewijs koop je vooraf via een ticketautomaat, Lijnwinkel of ander verkooppunt. Spring je liever spontaan op bus en tram? Dan zijn sms- of m-tickets op smartphone of contactloos betalen prima alternatieven.

Ontwaardingstoestellen niet meer bruikbaar vanaf 1 juli

Op 1 juli 2020 vindt nog een andere wijziging plaats: vanaf dan zijn de ontwaardingstoestellen voor magneetkaarten niet meer bruikbaar op bus en tram. De vervoerbewijzen staan immers al enige tijd op een elektronische in plaats van een magneetkaart.
De Kusttram vormt als enige de uitzondering op de regel: hier blijven de toestellen nog bruikbaar tot 30 september 2020.

Wat doe je met de oude magneetkaart?

Je kan je nog bruikbare magneetkaarten omruilen. Dat kan online, in een van de Lijnwinkels of in andere verkooppunten in je buurt. Hiervoor heb je tijd tot eind september 2020.

Meer info?
https://www.delijn.be/nl/

Bron: gemeente Esse
Foto: Pixabay

Facebook174
Twitter
Follow Me
Tweet