Laatste nieuws:
Gevaarlijke hoeksteun bushokje Stationsstraat Essen - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6750

Klein obstakel, maar met gevaarlijke gevolgen

Het is normaal dat we niet constant naar de grond kijken, maar voor ons uit en dat kan soms ernstige gevolgen hebben. Vooral als het kleine, maar gevaarlijke, vastzittende obstakels betreft.

De bushalte op de Stationsstraat naast l’Aquafure mist een glasplaat. Maar de hoeksteun, die slechts een paar centimeter hoog is, is nog wel aanwezig. Ondanks zijn geringe formaat kan dit voor ernstige valpartijen zorgen, zoals Kelly overkwam.

Klein obstakel, maar met gevaarlijke gevolgen-

Gebroken duim

Op 27 maart stond ze op de bus te wachten en struikelde ze over dit kleine obstakel, met een gebroken duim tot gevolg. “Het was donker toen ik daar was en ik zag het ding dus niet”, vertelt Kelly. “Mijn moeder heeft klacht ingediend bij de gemeente, die haar weer naar De Lijn verwees en zo begon het kastje naar de muur spelletje. Mijn zoontje is er ook al over gestruikeld en wie weet hoeveel mensen er nog over gevallen zijn en zich hebben bezeerd. Ook voor slechtziende mensen is dit levensgevaarlijk. Het is ondertussen 15 juli en er is nog steeds niks aan gedaan. Het stuk metaal staat er nog steeds, met alle risico’s van dien.”

Klein obstakel, maar met gevaarlijke gevolgen

Jammer dat er zo nonchalant met dit soort situaties, zo klein en toch zo gevaarlijk, wordt omgegaan. Misschien bent u er ook al over gestruikeld en hebt u zich bezeerd. Als dat is gebeurd, hebt u nog klacht ingediend?

NN