Laatste nieuws:
Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival 'Ontmoet brouwers in het café
Café Hoek-City (Fotografils)

Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival ‘Ontmoet brouwers in het café

Ben je een bierliefhebber met een gezonde interesse in brouwerijen? Ontdek je al eens graag een nieuw bier? Passeer dan op zaterdag 9 september vanaf 14:00 zeker langs Café Hoek-City aan de Moerkantsebaan 268 in Essen. Zij organiseren voor de derde keer een streekbierenfestival.

Acht jaar Café Hoek-City

“Met ons derde streekbierenfestival vieren we meteen ook de achtste verjaardag van café Hoek-City op onze huidige locatie. Op de taart staan acht kaarsjes, maar op onze bierkaart een veelvoud daarvan aan streekbieren. Een deel daarvan kan je proeven tijdens het streekbierenfestival, maar natuurlijk ook een heel jaar door in ons café. We passen onze bierkaart ook mee aan aan de seizoenen, dus straks staan er bijvoorbeeld weer een reeks echte winterbieren op”, vertelt uitbater Tom Sanders.

Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival 'Ontmoet brouwers in het café

Ontmoet brouwers

“Voor het derde streekbierenfestival op zaterdag 9 september tussen 14:00 en 21:00 nodigen we een vijftal brouwerijen uit. Het gaat om ‘58ste Genot’ uit Zundert (Nederland), ‘Galea Craft Beers’ (Brasschaat), ‘Crow Mountain’ (Essen) en ‘Cabardouche’ (Antwerpen). Die vier brouwers komen echt uit onze regio, waarmee we onze liefde voor streekbieren extra in de verf zetten. Daarnaast verwelkomen we ook nog Het Anker uit Mechelen. Zij zijn dit jaar onze ‘Special Guest Brewery’”, geeft Tom mee. Als bezoeker van ons bierenfestival krijg je een unieke kans om veel bieren te proeven én de brouwers/makers te ontmoeten.”

Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival 'Ontmoet brouwers in het café
Uitbaters Tom Sanders en Nele de Koning (Fotografils)
Veertig bieren te proeven

“Iedereen betaalt 15 euro aan de kassa en krijgt daarvoor drie jetons. Zo kan je al minstens drie bieren proberen, telkens in een proefglaasje van 15 cl, maar natuurlijk staat het je vrij om er meerdere te testen. In totaal schat ik dat je kan kiezen uit een 40-tal bieren die de brouwers tijdens het festival aanbieden”, klinkt de uitnodiging van Tom.

Rommelmarkt en muziekquiz

Café Hoek-City staat er om bekend dat ze meerdere activiteiten inrichten. “Zondag 10 september staat de jaarlijkse rommelmarkt in de straten rond het café. Met ons streekbierenfestival en de rommelmarkt zorgen we voor een compleet feestweekend. En op vrijdag 13 oktober kan je al voor de negende keer deelnemen aan onze muziekquiz.”

Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival 'Ontmoet brouwers in het café
© Fotografils
Regen houdt je niet tegen

“Mocht het weer een beetje tegenvallen, kom dan zeker nog altijd naar ons streekbierenfestival. Er staat een grote tent, dus een beetje regen houdt echte bierliefhebbers niet tegen”, klinken Tom Sanders en Nele de Koning van café Hoek-City enthousiast.
Meer info: hoek-city@hotmail.com of Facebook

Praktisch

Streekbierenfestival
Café Hoek-City,
Moerkantsebaan 268, 2910 Essen
Zaterdag 09/09, van 14:00 u tot 21:00
Prijs: €15,-

Stijn By Me

Facebook79
Twitter
Follow Me
Tweet