Brouwers van nu kennismaken en proeven

Brouwers van nu: kennismaken en proeven GEANNULEERD!

In 1895 waren er drie brouwerijen in Essen, die de bevolking het nodige gerstenat bezorgden. Begin twintigste eeuw waren ze verdwenen.

Meer dan 1.600 bieren

Ze werden opgevolgd door elf Essense bierhandelaars, die hun bier elders in grotere brouwerijen aankochten en de vele cafés voorzagen van bier en frisdrank. Ook hun bierkar en bestelwagens verdwenen uit het straatbeeld. We kopen nu in een bierhal of in de supermarkt. Keuze hebben we genoeg want België telt meer dan 1.600 bieren van eigen bodem, vooral door de opkomst van de streekbieren sinds de jaren 80.

We stellen u voor…

Essen en Kaltmhout hebben weer brouwers die er mogen zijn. We willen enkelen aan u voorstellen.
-Pieter-Jan Testers, Dick Van Hooijdonk en Bart Brits ontwikkelden in de schuurbrouwerij op de Kraaienberg al verschillende bieren.
-Le Hibou sauvage, een speelse verwijzing naar Den Uil, is een creatie van Niels Deckers en Pieter Hontelé. Ook zij hebben zonder twijfel een verhaal over hun brouwgeschiedenis.
-Bossie in het meervoud: is het een uit de hand gelopen hobby van Peter, Maarten en Hans Bosmans uit Kalmthout?

Deelname: 12 euro per persoon, leden Davidsfonds: 10 euro, in deze prijs zijn proeverij, worstenbrood en koffie inbegrepen
Inschrijven: voor 20 oktober bij Ludy Van Loon – Kerstens, 03.667.46.46 (enkel op weekdagen bereikbaar) of via mail: essen@davidsfonds.net
Wanneer: zaterdag 26 oktober 2019 om 14:00.
Waar: grote zaal van Sint Michael, Moerkantsebaan 81, Essen

Bron: Davidsfonds Essen
Foto: Pixabay

Facebook35
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!