Kalmthout herdenkt bevrijding WOII 75 jaar geleden

Kalmthout herdenkt bevrijding WOII 75 jaar geleden

Exact 75 jaar geleden bevrijdden de Canadese troepen Kalmthout van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naar aanleiding daarvan zijn er eind oktober enkele activiteiten.

Bevrijdingsfeest

Aan het Monument van de Erkentelijkheid aan het station van Heide vindt op zondag 20 oktober 2019 om 15:00 een ceremonie met bloemenhulde plaats. Deze wordt ook bijgewoond door Canadese afgevaardigden. De plechtigheid wordt opgeluisterd met verschillende muzikale intermezzo’s en speeches. Daarnaast kan je er militaire voertuigen bezichtigen.

INFO: evenementen@kalmthout.be, 03 620 22 67

Bevrijdingswandeling en herdenkingswandeling

Op zondag 27 oktober 2019 organiseert de Dienst voor Toerisme een bevrijdingswandeling in Heide. Tijdens deze wandeling zoeken we naar de impact van de gebeurtenissen op Heide en zijn bewoners. Na enkele moeilijke jaren brak een nieuwe tijd aan, al liep dat niet altijd van een leien dakje. Vertrekkend van sporen, verhalen en herinneringen roepen we de tijd van toen weer even op. Daarnaast wordt ook de strijd rond Kalmthout en het Noorden van Antwerpen gekaderd. De wandeling start om 14:00 aan het station van Heide. Het einde is voorzien rond 16:00.
Op maandag 11 november 2019 neemt een gids je tijdens een herdenkingswandeling mee naar de Kalmthoutse Heide voor straffe verhalen over Kalmthoutenaren tijdens beide wereldoorlogen. Start om 14:00 aan de Dienst voor Toerisme, Putsesteenweg 131. Het einde is voorzien rond 16:30. Deelnemen aan beide wandelingen is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Dat doe je via 03 666 61 01 of toerisme@kalmthout.be.

INFO: www.visitkalmthout.be

Heruitgave oorlogsdagboek ‘Kalmthout in de Branding’

De gemeente Kalmthout geeft het boek ‘Kalmthout in de Branding’ van Jos Vorsselmans opnieuw uit. In dat dagboek vertelt hij over de oorlogsjaren in Kalmthout. Een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in lokale geschiedenis. Het boek kost 15 euro en is te koop tijdens het bevrijdingsfeest op zondag 20 oktober. Daarna kan je het boek kopen bij de cultuurdienst in de chalet achter het gemeentehuis én bij de Dienst voor Toerisme.

INFO: cultuur@kalmthout.be, 03 620 22 66

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook67
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!