Laatste nieuws:
Broeder Willy verscheept MUG-voertuig naar de Filipijnen - (c) Noordernieuws.be - HDB_3068u70
Vlnr Patrick Haghedooren, Broeder Willy en Jozef Devriese

Broeder Willy verscheept MUG-voertuig naar de Filipijnen

Het is het 39ste jaar van de missiewerken van Broeder Willy en in al die jaren heeft hij duizenden containers naar vijftig landen verscheept om mensen, die in armoede leven, te helpen. Zijn vriend Patrick Haghedooren is de coördinator voor goederen op de Filipijnen

Patrick Haghedooren

Zes maanden per jaar verblijft de grote vriend van Broeder Willy, Patrick Haghedooren, op de Filipijnen. Patrick kent de armoede waarin vele mensen leven. Daarom gaat hij de andere zes maanden dat hij thuis in Ledegem is op zoek naar goederen, waarmee mensen in de Filipijnen geholpen kunnen worden. Vandaag was hij, samen met zijn goede vriend Jozef Devriese, bij Broeder Willy, waar een MUG-voertuig in een container naar Sebu (Filipijnen) werd geladen.

Broeder Willy verscheept MUG-voertuig naar de Filipijnen2

Inzamelen goederen

“Tijdens mijn verblijf in thuisland België besteed ik heel veel tijd aan het inzamelen van goederen, vooral hospitaalbedden, ziekenhuismatrassen, rolstoelen, huisraad, kledij, …,” vertelt Patrick. “Van de gemeente mag ik een deel van een oude school gebruiken voor opslag. Een deel van deze goederen wordt door Broeder Willy opgehaald, bij het klooster in Essen in een container geladen en daarna verscheept. Eén a twee keer per jaar vertrekt er ook een container bij mij uit Ledegem vandaan.”

Broeder Willy verscheept MUG-voertuig naar de Filipijnen

Distributie goederen

“Als er in de zes maanden dat ik hier ben een container naar de Filipijnen gaat, reis ik naar Sebu, om het papierwerk in orde te maken. Normaal zorg ik samen met mijn team voor de distributie van de goederen, maar nu, met corona, kan dat niet. Gelukkig heb ik daar een vertrouwenspersoon, Tes Villanueva, die zorgt dat alles goed geregeld wordt.”

Broeder Willy verscheept MUG-voertuig naar de Filipijnen3

Jan Yperman Ziekenhuis

“Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper heeft al vaak goederen gedoneerd en nu vroegen ze me of we een MUG-voertuig ook konden gebruiken, wat natuurlijk vanzelfsprekend is! We willen de achterste stoelen eruit halen en er een brancard in plaatsen, zodat de wagen gebruikt kan worden voor patiëntenvervoer. Daarom zijn we nu dringend op zoek naar een brancard!”

Broeder Willy verscheept MUG-voertuig naar de Filipijnen - (c) Noordernieuws.be - HDB_3059
Peter Van Meel
Geweldig gebaar depannage Peter Van Meel

“Het voertuig is gratis van Ieper naar Essen gebracht en in de camion geplaatst door depannage Peter Van Meel van Essen-Wildert. Binnen zes weken zal de container ter plaatse zijn. Het MUG-voertuig is bestemd voor het Public Hospital te Plaridel in de provincie Mindano.”

Spullen in goede staat blijven broodnodig om mensen die in armoede leven te steunen. Hebt u huisraad, kledij, speelgoed, meubilair, …in goede staat? Neem dan contact op met Broeder Willy, telefoonnummer 0495.777.626

NN

Facebook260
Twitter
Follow Me
Tweet