Jorg van Daele en Jokke Hennekam - Internationaal Symposium - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3027 65

VZW Kobie en Jorg Van Daele organiseren internationaal beeldhouwerssymposium!

In juni organiseren VZW Kobie en Jorg Van Daele het internationale beeldhouwerssymposium ‘Grenzeloze vrede van steen tot beeld’.

Aan dit symposium, dat van 5 tot 20 juni duurt, zullen vier internationale en twee Belgische kunstenaars deelnemen. Elke kunstenaar krijgt een blok arduin van 1 a 1,5 kubieke meter, dat zo’n 3.000 kilo weegt. Hier zullen ze een beeld uit maken, dat past in het thema ‘Grenzeloze vrede van steen tot beeld’.

VZW Kobie en Jorg Van Daele organiseren internationaal beeldhouwerssymposium!5

Zes kunstenaars, zes sponsors

“Er worden tien internationale kunstenaars aan de sponsors voorgesteld”, vertelt Jorg Van Daele. “In samenspraak met de organisator worden er vier, aan de hand van hun c.v. en foto’s van werken, gekozen. De sponsors zijn de gemeenten Essen, Kalmthout en Wuustwezel, Argenta, Hof Ter Weyden en New Yorg Gallery. Elke sponsor zal ook een beeld aankopen. Tevens heeft de gemeente Kalmthout nu al toegezegd dat ze over twee jaar een zelfde symposium zal organiseren.”

VZW Kobie en Jorg Van Daele organiseren internationaal beeldhouwerssymposium! affiche

Onder de vleugels van VZW Kobie

“VZW Kobie heeft deelname goedgekeurd en het symposium zal onder hun vleugels plaatsvinden”, legt Jokke Hennekam uit. “We hebben de geweldige hulp van een groep vrijwilligers, die voor logistieke steun zorgt en hand- en spandiensten zal verrichten. Zelf ben ik coördinator tussen de organisatie, Jorg, de kunstenaars, VZW Kobie en het Karrenmuseum. In de periode dat de kunstenaars hier zijn, wordt er ook een cultureel uitstapje voorzien, onder andere in Antwerpen. Hierbij worden diverse musea bezocht en een biertoer gedaan.”

VZW Kobie en Jorg Van Daele organiseren internationaal beeldhouwerssymposium!2
Vlnr Eric Verhelst, Jorg Van Daele, Jokke Hennekam
Op zoek naar sponsors

“We zijn nog op zoek naar sponsors om de kosten te drukken, voor, onder andere, huisvesting en catering. Een prachtige oplossing zouden een paar caravans of mobile homes zijn. Ook een vorklift en/of kraan is nodig om de beelden te draaien of te verplaatsen. Als tegenprestatie zullen we er alles aan doen om de (bedrijfs)namen en logo’s zo breed mogelijk bekend te maken via de diverse mediakanalen en ons drukwerk. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Jorg Van Daele via newjorggallery@telenet.be

VZW Kobie en Jorg Van Daele organiseren internationaal beeldhouwerssymposium!3

Iedereen is welkom!

“De leerlingen van Muzarto, afdeling Beeld, zullen, in combinatie met de gemaakte beelden, hun eindejaar tentoonstelling houden. We hebben ook lopende afspraken met scholen van Essen om, onder leiding van Jorg, beeldjes van Ytong te komen maken. Iedereen is welkom om heel de periode tussen 09:00-17:00 te komen kijken! De feestelijke openingsreceptie is op 4 juni vanaf 19:00 in het Karrenmuseum. Al is dit natuurlijk afhankelijk van de situatie met COVID-19 tegen die tijd!”

Wanneer: 5 – 20 juni 2021, dagelijks van 09:00-17:00
Waar: Karrenmuseum, Moerkantsebaan 52, 2910 Essen
Inkom: Gratis voor bezoekers van het symposium

NN

Facebook174
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!