Brasschaat huldigt sportkampioenen
Schepen Adinda Van Gerven (N-VA) mocht de publiekprijs uitreiken aan de dames van voetbalclub Driehoek en de Kapitteltrofee aan Bob Geysen

Brasschaat huldigt sportkampioenen

In de sporthal Sportoase vond het jaarlijkse Sportgala van Brasschaat plaats. Een jaarlijks feestelijk gebeuren, waarbij het gemeentebestuur talrijke sportieve prestaties van het afgelopen sportjaar extra in de kijker zet. Acht sporters die in 2023 een titel op provinciaal, Vlaams, Belgisch of internationaal niveau behaalden werden gehuldigd. Het gala werd aan mekaar gepraat door sportjournalist Ruben Van Gucht. Zowel het publiek, de pers en media, sportexperten, Brasschaatse sportclubs en het schepencollege mochten de voorbije weken punten geven. De raad van bestuur van de sportraad verkoos de laureaat van de Kapitteltrofee.

Talenten in de kijker

-De trofee voor beloftevolle jongere ging naar skater Mila Coolen. Zij leverde nationaal en internationaal niveau indrukwekkende skateprestaties en werd toegelaten tot het GTT-programma (geïndividualiseerd topsporttalent) met het doel deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2028.
-De meest beloftevolle jongerenploeg is het BU12 GOLD-team van de Brasschaat Braves Baseball- en Softballclub. Dit team bestaat uit zowel meisjes als jongens van 9 tot 12 jaar. Ze behaalden een indrukwekkende reeks overwinningen, waarbij ze zowel uit- als thuiswedstrijden met ruime marges wonnen.
-De trofee voor de meest verdienstelijke G-sporter ging naar Michiel Desmet. Hij verbrak het wereldrecord handbiken met een epische reis van 8500 kilometer van Yukon (Alaska) tot Los Angeles. Hij gebruikte tijdens deze reis geen andere vervoersmiddelen dan zijn handbike.
-De titel van Sportploeg van het jaar ging naar de fanion damesploeg van Dragons. Zij behaalden voor de derde keer op rij de tweede plaats in het Belgisch hockey kampioenschap. Na een spannende halve finale en finale grepen ze net naast het goud maar behaalden ze wel weer zilver. Ook op Europees niveau toonden de Dragons hun talent en samenwerking want ze veroverden voor de tweede keer de Women’s EuroHockey Club Trophy.
-De trofee voor coolste sportclub is voor Pivolté, terwijl basketballer Thijs De Ridder sportman van het jaar werd. Hij begon zijn basketbalcarrière bij de Cobras in Brasschaat in 2012. Daarna ging hij snel naar de Antwerp Giants en daar was hij 2 jaar prof. Met vijf EK-deelnames en twee keer de top 5 van beste spelers, heeft hij zijn stempel gedrukt op het nationale basketbalteam.
-Sportvrouw van het jaar is Lotte De Vet. Zij verbrak het wereldrecord lopen met een rolstoel met 29 minuten. Ze deed er 3 uur en 25 minuten over. Daarnaast werd ze tiende in haar leeftijdscategorie op de Iron Man in Hawaï en behaalde ze de eerste plaats op de Hel van Kasterlee.

Brasschaat huldigt sportkampioenen2
Het BU12 GOLD-team van de Brasschaat Braves kreeg de trofee van de meest beloftevolle jongerenploeg
Kapitteltrofee

De Kapitteltrofee wordt elk jaar overhandigd aan iemand die zich belangeloos inzet binnen de vereniging en zich onmisbaar maakt voor zijn of haar club. Deze trofee ging dit jaar naar Bob Geysen. Bob begon als speler bij KSVB (toen nog SVB) Driehoek en groeide door tot jeugdtrainer, damesvoetbalpionier, bestuurslid en uiteindelijk voorzitter. Gedurende zijn
zes jaar voorzitterschap groeide de club enorm. Daarna richtte hij de G-werking op, waar hij al drie jaar met passie aan het roer staat. Daarnaast is Bob ook nog actief binnen verschillende Brasschaatse projecten zoals de Fietsbib.

Publieksprijs

Er werd ook nog een trofee voor de publiekslieveling uitgereikt. Dat is de genomineerde die van het publiek de meeste stemmen kreeg. Dit jaar ging de trofee naar KSVB Driehoek dames. Zij speelden in de hoogste reeks van het recreatief verbond kampioen én ze wonnen ook de beker van Antwerpen.

Iedereen wint altijd

“Van harte proficiat aan de laureaten van vanavond. Met hun mooie prestaties zetten zij sportief Brasschaat op de kaart. Ook een oprechte dankjewel aan ieder die dag in dag uit meewerkt om dit te realiseren. En tenslotte, op dit gala staan enkele toppers in de kijker, maar ‘Wie sport die wint… Altijd!’”, aldus schepen van sport Adinda Van Gerven (N-VA). Het gala kende een buitengewoon intermezzo: een demonstratie van ritmische gymnastiek en Jiu- jitsu. Dit unieke samenspel tussen elegantie, behendigheid en kracht verbaasde het publiek. Hoedje af voor deze mooie samenwerking tussen No Limits Gymnastics en Jiu-jitsuschool Magda De Sutter.

MLH

Foto’s: © MP

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!