Laatste nieuws:
Brandweer Zone Rand organiseert voor derde keer Pompier word je hier'-dagen

Brandweer Zone Rand organiseert voor derde keer Pompier word je hier’-dagen

Brandweer Zone Rand maakt zich naar goede gewoonte op voor haar jaarlijkse rekruteringscampagne voor vrijwillige brandweerlui. De procedure om brandweerman (M/V/X) te worden mag je echter niet onderschatten. Om een correct beeld te schetsen van de precieze jobinhoud en de procedure organiseert Brandweer Zone Rand op 23 maart en 27 april 2024 ‘Pompier word je hier’-dagen in de kazernes van respectievelijk Oostmalle en Edegem. Nieuw dit jaar worden de lokale informatiesessies die per kazerne worden opgezet door de lokale wervingsambassadeurs.

Ben jij die perfect fit?

Een sterke motivatie vormt het startpunt, maar je dient ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties te beschikken om lid te kunnen worden van Brandweer Zone Rand. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in de zone op maximaal 5 minuten van één van de 20 kazernes van de zone en wil je vrijwillig brandweer worden? Dan start alles met het behalen van het federaal geschiktheidsattest (FGA) vooraleer je kan solliciteren bij de brandweer.

Ontdek wat het vak van brandweerman (M/V/X) inhoudt tijdens de “Pompier word je hier”-dagen

De meeste FGA-proeven kan je thuis trainen en oefenen. Maar voor sommige testen heb je extra materiaal nodig. Tijdens een “Pompier word je hier”-dag kan je net die oefeningen trainen en uitproberen. Denk hierbij concreet aan het beklimmen van een 30 meter hoge ladder op een brandweerwagen, een houtbewerkingsoefening, een loodgieterij- of elektriciteitsopdracht vervullen tegen de klok. Ook het “echte” brandweerwerk komt aan bod in de vorm van het openknippen van een autowrak of een BIN (Brandweerman in Nood) oefening. Zo kan je je goed geïnformeerd inschrijven voor het behalen van een federaal geschiktheidsattest in een provinciale brandweerschool. Het attest behaal je in één dag en is gratis.

“Pompier word je hier” – Praktisch
  • Kazerne Oostmalle – zaterdag 23 maart 2024 – Locatie: Turnhoutsebaan 8, 2390 Malle
  • Kazerne Edegem – zaterdag 27 april 2024 – Locatie: Zomerlei 41, 2650 Edegem
  • Elke Pompier word je hier-dag start om 8u30 en duurt tot 16u30 (wees op tijd!)
  • Registreren is verplicht via het formulier https://docs.google.com
    Bijkomende info vind je terug op https://vrijwilliger.brandweerzonerand.be/

Brandweer Zone Rand rekruteert in 2024 voor bijna elke kazerne binnen de zone. Je bent vrij om te kiezen waar je een oefendag volgt, ook als dit niet de kazerne uit jouw buurt is. Elke oefendag start met een korte infosessie. Daarna kan je de operationele handvaardigheidstesten en lichamelijke geschiktheidsproeven al eens uitproberen en proeven van het brandweervak via enkele workshops.

Zie jij Brandweer Zone Rand wel zitten? Haal eerst je FGA-attest en solliciteer

Een federaal geschiktheidsattest heb je nodig vooraleer je kan solliciteren bij Brandweer Zone Rand. Je kan hiervoor inschrijven via www.ikwordbrandweer.be. Het dichtstbijzijnde examencentrum is Campus Vesta, Oostmalsesteenweg 75 in 2520 Ranst, maar je kan het attest ook behalen in brandweerscholen in andere provincies. Campus Vesta voorziet regelmatig FGA-testen. Alle data vind je op de website van Campus Vesta.

De eerstkomende vacatures worden in de zomer van 2024 opengesteld. Om je kandidatuur te stellen moet je reeds in het bezit zijn van een FGA-attest. Heb jij je FGA-attest al behaald? Stuur dan alvast jouw spontane sollicitatie door via onze website https://www.brandweerzonerand.be/content/vacatures

Katrien De Maeyer, zonecommandant Brandweer Zone Rand,: “In 2023 hebben we 39 nieuwe vrijwilligers gerekruteerd. Een mooi getal, maar dit jaar mikken we op een 50-tal nieuwe medewerkers. Brandweer Zone Rand is een echte vrijwilligerszone en heeft nood aan een jaarlijkse instroom van nieuwe, enthousiaste collega’s. De ambitie van Brandweer Zone Rand is en blijft te groeien naar 1.000 vrijwilligers. Enkel zo kunnen wij onze missie – Brandweer Zone Rand beschermt en beveiligt de burger en zijn omgeving, de klok rond, met passie en engagement. – ook effectief waarmaken.”

Brandweer Zone Rand
Ruiterijschool 1 bus 2
2930 Brasschaat
03 369 64 00
info@brandweer.zonerand.be

 

Bron: Brandweer Zone Rand
Foto: Noordernieuws.be

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet