Laatste nieuws:
Zonecommandant Katrien De Maeyer neemt afscheid van Brandweer Zone Rand

Zonecommandant Katrien De Maeyer neemt afscheid van Brandweer Zone Rand

Vanaf 16 september wordt Katrien De Maeyer de nieuwe directeur bij de Ambrassade, een organisatie die jeugd, jeugdwerk, jeugdinformatie en jeugdbeleid op de kaart zet. Haar laatste werkdag bij Brandweer Zone Rand is 15 september. Een waarnemend zonecommandant zal in de loop van de komende weken aangeduid worden.

Nalatenschap

Katrien De Maeyer verlaat na 15 jaar Brandweer Zone Rand. Zij startte in 2009 bij de brandweer als vrijwillig brandweerman. Op 1 mei 2012 kwam ze in dienst als beroepsofficier, om daarna door te groeien naar de functie van zonecommandant. Tijdens haar mandaat heeft Katrien met haar ploeg Brandweer Zone Rand duidelijk op de kaart gezet. Denk maar aan de invulling van een nieuwe organisatiestructuur met bijkomende operationele en administratieve krachten, de goedkeuring van een operationeel materieelplan en de opstart met haar team van meerdere bovenzonale samenwerkingen zoals een toekomstige dispatching samen met Brandweer Zone Antwerpen.

Nieuwe uitdaging

Katrien De Maeyer: “Ik heb vele jaren met trots en passie gewerkt bij Brandweer Zone Rand. Ik kijk dan ook met een warm hart terug op deze periode. Ik ben dankbaar voor de steun die ik kreeg van mijn brandweerfamilie en van de burgemeesters, voor de talloze fijne gesprekken, de pittige – maar constructieve – vergaderingen en het menszijn binnen onze organisatie. Maar ik heb ook voor hete vuren gestaan en het was niet altijd makkelijk. Het is nu tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Die heb ik gevonden bij De Ambrassade. Ik heb heel veel goesting om me in te zetten voor onze jeugd en het jeugdwerk in het breed en bij te dragen aan een positieve omkadering – toekomst – voor de jongeren. Jeugd ligt mij heel nauw aan het hart. Ik ga me volledig smijten in mijn nieuwe rol!”

Dankbaar

Koen Metsu, voorzitter Brandweer Zone Rand en burgemeester van Edegem, stelt: “Wij zijn Katrien heel dankbaar voor alles wat zij voor Brandweer Zone Rand betekend heeft. Niet alleen is Katrien een zeer onderlegde zonecommandant, Katrien is in de eerste plaats een vrouw met een hart voor onze brandweerzone. Wij vinden het dan ook heel jammer dat zij ons verlaat. Katrien had een luisterend oor en een scherp oog, voor zowel de mensen als de missie van onze organisatie. Ze wist de moeilijke balans te vinden tussen de zorg voor haar collega’s en de doelstellingen van onze organisatie. Daar kunnen we alleen maar dankbaar om zijn. Haar leiderschap en toewijding hebben ons geïnspireerd en haar nalatenschap zal nog lang voelbaar zijn. Ik wens haar in naam van de zoneraad dan ook nadrukkelijk te bedanken voor alles wat zij voor Brandweer Zone Rand heeft betekend en wens haar het allerbeste in haar nieuwe rol.”

Overdracht Brandweer Zone Rand

De overdracht en opvolging zal in de loop van de komende weken bepaald worden.

Bron en foto: Brandweer Zone Rand

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet