De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers 660x330

De bijzondere hobby van… Maggi Hoppenbrouwers

Hoe het advies van de trainer van één van je kinderen je leven kan veranderen. Het overkwam Maggi Hoppenbrouwers (51), die op die manier haar grote hobby en passie vond.

Sedat Siner

“Mijn zoon speelde voetbal bij Alliance in Roosendaal”, vertelt Maggi, “ik leerde daar zijn trainer kennen: Sedat Siner, en sprak hem regelmatig. Ik zat toen niet lekker in mijn vel en was niet gelukkig met mijn uiterlijk. Ik liep tegen hem te klagen dat ik af wilde vallen. Sedat vertelde me dat hij ook personal trainer was. Hij zei: ik kan je helpen met afvallen door training en aangepaste voeding en porties.”

De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers

Anders eten en sporten

“Het is ongelooflijk, maar het bleek dat ik dus te weinig at! Nu moest ik kleinere porties eten, maar wel verspreid over de dag, 5 á 6 keer. Ik mocht alles eten en heb nooit honger gehad, omdat mijn spijsvertering dus constant aan de gang bleef. Wat me tegenhield was het sporten, ik haatte sport en moest dat dus nu 2x per week gaan doen. Sedat zei: ik zal zorgen dat sport het belangrijkste wordt in jouw leven en dat is hem gelukt!”

De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers

Personal trainer

“Omdat hij personal trainer is, komt hij bij je thuis. Zo kon ik in de garage trainen in plaats van naar een sportschool te moeten, waar ik absoluut geen trek in had. Zo’n sportschool was een enorme drempel voor me, juist omdat ik niet goed in mijn vel zat. Ik moest met gewichten werken en veel grondoefeningen doen, gebaseerd op conditie en vet verbranden. De eerste week heb ik echt afgezien en had overal spierpijn. Maar al na een maand voelde ik me vitaler worden en voelde me op alle vlakken beter. De kilo’s vlogen eraf!”

De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers

30 kilo kwijt!

“Een jaar later was ik 30 kilo kwijt en ging van maat 48 naar 38! Dat heb ik gevierd met cava en een lekker etentje. Ik voelde me super en nu nog. 2x per week train ik thuis. Op een keer zei Sedat dat hij weg moest, naar een bootcamp om mensen te trainen. Hij legde me uit wat dat was en ik zei dat me dat wel leuk leek. Hij vertelde dat als ik een 5-tal mensen bij elkaar kon krijgen, we dat hier ook konden beginnen. Ik wist maar liefst 8 vrienden en vriendinnen bij elkaar te krijgen. Die dachten allemaal: Maggi en sporten? Dan moet het wel heel speciaal zijn!”

Bootcamp

Een bootcamp is een soort fitness in de openlucht dat je met een groep doet. Ieder doet dat op eigen niveau. Alles wat je in de natuur tegenkomt, gebruik je om te trainen. Bijvoorbeeld een berg waar je met gewichten overheen moet. Oefeningen op het gras, over takken klimmen, … “Het eigenlijke bootcamp is op het gras,” legt Maggi uit, “een parcours dat door de trainer opgesteld wordt. Bij elke geplaatste pion moet je een oefening doen. Je traint je uithoudingsvermogen, conditie, je kracht en voor mij is het ook ontstressen, een uitlaatklep. Thuis noemen ze een verslaving.”

De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers

Paasloop ESAK en Spartacusrun Boom

“In juni 2013 zijn we van start gegaan. Ik sportte toen 4x per week: 2x thuis en 2x bootcamp. Dat doe ik nog steeds en ik vind het super! Ik ben er inderdaad helemaal aan verslaafd. Van ons groepje zijn er altijd 6 a 8 mensen aanwezig, wat voor weer het ook is. Hoogstens dat we bij heel erg slecht weer ons heil zoeken in de sportzaal van een school. We konden al vaak terecht in de turnzaal van de Potlodenschool. Met Pasen in 2015 heb ik met mijn vriendin meegedaan aan de Paasloop van ESAK. En met ons vaste groepje van de bootcamp hebben we op 2 mei 2015 meegedaan aan de Spartacusrun in Boom.”

De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers

Geen tijd meer voor snoepen

“Vroeger snoepte ik uit verveling als ik voor de t.v. zat, maar daar heb ik nu geen tijd meer voor. Als ik zin heb in snoep of frites, dan eet ik dat alleen in het weekend. Door de week hou ik me aan mijn schema. Ik heb mijn lichaam zien veranderen en dat wil ik zo houden. Ik ben er ook mentaal op vooruit gegaan. Ik heb meer zelfvertrouwen, kan makkelijker ‘nee’ zeggen. Bijvoorbeeld op dagen dat ik ga sporten, dat neem niemand van me af.”

De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers

Afvallen op een natuurlijke manier

“Ik heb altijd al af willen vallen, maar op een natuurlijke manier, zonder ingrepen of onnatuurlijke diëten. Vroeger zat ik iedere maand bij de kinesist, nu nooit meer. Ik heb geen last meer van het vastzitten van mijn schouders of nek, ik heb geen pijn meer in knieën en enkels. Ik ben ook altijd gewoon blijven koken, maar door 5x per dag iets te eten, had ik bij het avondeten minder trek. En vanzelf eet je dan ook minder. Een andere verandering is, dat er zelden of nooit nog kant en klare maaltijden in huis komen.”

De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers

Voetbalschool

“Ik ben zo dankbaar dat ik Sedat Siner ben tegengekomen. Natuurlijk heb ik ook momenten gehad dat ik dacht: ik hou ermee op! Maar iedere keer wist hij me te motiveren en uit mijn dip te halen. Wat die man heeft gedaan is onbetaalbaar. Ondertussen heeft hij hier in Essen in 2014 ook een voetbalschool opgericht: PS Sports, waar ik een ondersteunde rol heb.”

Trots

Toen ik nog niet zo heel lang trainde, maar wel al veel was afgevallen, gebeurde het vaak dat mensen die me al een poos niet hadden gezien me niet herkenden. Ik was dan iedere keer zo trots op mezelf! Ongelooflijk dat sport ooit nog eens mijn grote hobby zou worden…”

De bijzondere hobby van Maggi Hoppenbrouwers

LW

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook108
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!