Laatste nieuws:
Avocado Design voor zaad

Avocado/Design voor zaad

Avocado/Design voor zaad is een tentoonstelling over avocado’s, het eigen opkweekplezier en hoe gek ‘design voor zaad’ kan zijn.

Superfood op water

Hippe koks en gezondheidsgoeroes prijzen de avocado de hemel in als superfood. Het verhaal van de groene, zachte vrucht is er één van superlatieven. Het is niet alleen lekker en gezond, maar ook een plezier om je eigen plant uit de pit op te kweken. Designers van over de hele wereld weten dat, en springen op de avocado-hype. Ontwerpen voor pithouders in 101 kleuren, vormen en materialen helpen je het hele kweekproces in stijl te laten gebeuren. Kom je ogen de kost geven en bewonder een uitgebreide designcollectie in Arboretum Kalmthout. Aan inspiratie geen gebrek, en misschien bedenk je wel je eigen ontwerp!

Zelf aan de slag

Je eigen avocadopit zien uitgroeien tot een volwaardige plant, schept enige fierheid en verwondering. Hoe puur het opkweekproces op je vensterbank kan zijn, op wereldschaal is het plaatje helaas minder rooskleurig. Door de belangstelling voor de vrucht, is de monocultuur de laatste decennia toegenomen en de productie van avocado’s exponentieel gegroeid. De massateelt heeft behoorlijk negatieve gevolgen voor de biodiversiteit, de leef- en werkomstandigheden in en om de plantages en het milieu in het algemeen. Een succesverhaal met een keerzijde dus. Zonder de ogen af te wenden, wil Avocado/Design voor zaad je in de eerste plaats zelf aan het kweken zetten. Laat je inspireren door de inventieve pithouders en ga met de tips uit de tentoonstelling aan de slag om er thuis een groene oase van te maken.

Praktische info:

Wanneer: 7 tot en met 29 maart 2020, elke dag van 10 tot 17 uur
Waar: Arboretum Kalmthout (galerie), Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
Deelnameprijs: De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Toegang tot de tuin is betalend.
Website: www.arboretumkalmthout.be
Social media: www.facebook.com/arboretumkalmthout, https://twitter.com/arboretumkalmt @arboretumkalmt #arboretumkalmthout

Meer info

Arboretum Kalmthout, T +32(0)3 666 67 41, E info@arboretumkalmthout.be

Bron: Arboretum Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet