Asociale sluikstort kost handenvol geld

Asociale sluikstort kost handenvol geld

Iedereen ziet het overal: sluikstort. Asociaal gedumpt door personen die of te lui zijn om de rotzooi gratis bij het containerpark af te geven, of te gierig om hun vuilcontainer te gebruiken.

Traject om sluikstort af te voeren

Dit resulteert in afval op de gekste plekken en kost handenvol geld. Voor iedere melding, en dat zijn er zeker 2 a 3 per dag, die bij de gemeente binnenkomt, gaat er een bericht naar de politie die een p.v. opstelt. Dan wordt er een werkbon opgemaakt voor de groendienst om het afval op te halen. Die mensen moeten vaak vuilzakken met smerige inhoud openmaken om te zoeken naar een identificatie. Daarna wordt het vervoerd naar het containerpark of gaat het rechtstreeks naar IGEAN.

€495.456,- voor Essen

Over heel Vlaanderen genomen komt het neer op 3,19 kilo per inwoner van Vlaanderen. Het gros van de mensen deponeert het vuil keurig in de container, dus is het gewicht van het afval per sluikstort vele malen groter. De kosten om het op te ruimen komen op €26,- per inwoner van Vlaanderen. Dat zou voor Essen dus €495.456,- zijn, wat een gigantisch bedrag is om te betalen voor asociaal gedrag. Ook worden veel vuilzakjes met huisvuil in openbare vuilnisbakken gedeponeerd. Die zijn daar niet voor bestemd en dit is dus ook sluikstort. En dan hebben we het nog niet eens over de illegale stort van groenafval op onbebouwde percelen of in de Wildertse Duintjes. Bijgevoegde foto’s zijn ingestuurd door mensen die zich hier ook mateloos aan ergeren.

Om eens goed in beeld te brengen met welk asociaal gedrag we te maken hebben, vragen wij u om foto’s te maken van gedumpt afval. Stuur die ons op via onze facebookpagina of via redactie@noordernieuws.be Als het kan met de straatnaam erbij, uw naam wordt vanzelfsprekend niet genoemd!
Laatste inzenddatum vrijdag 14 december.

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook50
Twitter
Follow Me
Tweet