Al 15 jaar serveren Anja van Gastel en Toon Koeijvoets heerlijke gerechten in de gezellige en huiselijke omgeving van restaurant ‘t Wit Uiltje. Allebei hebben ze ruime ervaring in de horeca en dat merk je!
4 jaar op een cruiseschip gewerkt
“Ik volgde de Hogere Hotelschool en Toon heeft van kinds af aan horeca ervaring, omdat zijn halve familie in die beroepstak werkt,” vertelt Anja. “Toen we elkaar leerden kennen bij Heuvelhof in Essen, hadden we dus al heel wat ervaring. Samen hebben we ook 4 jaar op een cruiseschip gewerkt, waar ik al 2 jaar ervaring op had. Maar op een gegeven moment hadden we dat wel gezien. Je bent nooit thuis, je wereld beperkt zich tot de oppervlakte van het schip en je werkt 7 op 7.”
’t Wit Uiltje
“Bij toeval hoorden we dat ’t Wit Uiltje te koop stond.” vertelt Toon, “We zijn gaan kijken en hebben het meteen gekocht. We waren direct onder de indruk van het huiskamergevoel, het knusse, het gezellige en persoonlijke. Dat was op 13 maart en op 30 april zijn we geopend. Het is vanaf dag één druk geweest en we bouwden snel een grote en eigen klantenkring op. We zijn zelf ook altijd aanwezig.”
Jubileum met optreden van de Essener Muzikanten
“Via een goede vriendin kwamen we in contact met de Essener Muzikanten, die een oefenruimte zochten.
LW