Allemaal stralende gezichten op de ‘ Dag van de Buitengewone Kanjer’

Allemaal stralende gezichten op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’

Niks moet en er kan van alles op de ‘Dag van de Buitengewone Kanjer’, bij de Schamhoeve van Jan en Rien Uytdewilligen. De plek waar alle kanjers zich thuis voelen. Al 21 jaar organiseert de gemeente deze dag, dit keer met het thema: Muziek.

Supertoffe dag

Het doel van deze dag is om alle Essense kinderen en jongeren met een beperking een supertoffe dag bezorgen en hun ouders die dag ontzorgen.

Allemaal stralende gezichten op de ‘ Dag van de Buitengewone Kanjer’2

Info- en kennisavond

Op vrijdagavond 9 juni organiseerden we een info- en kennismakingsavond op de Schamhoeve voor alle vrijwilligers. Met een hapje en een drankje namen we de tijd om elkaar beter te leren kennen, ervaringen uit te wisselen, we leerde enkele smoggebaren en kregen een rondleiding op de boerderij met tips en tricks van Rien.

Allemaal stralende gezichten op de ‘ Dag van de Buitengewone Kanjer’3

35 Essense kanjers

Alle vrijwilligers stonden zaterdag 10 juni vol enthousiasme de 35 Essense kanjers op te wachten. Elke kanjer kreeg zijn persoonlijke begeleider en samen konden ze deelnemen aan tal van activiteiten, zoals een muziekinstrument knutselen, reuze zeepbellen maken, meerijden met motors en zijspan, tractor rijden, ezel rijden, schminken, meerijden met de riksjafiets, fotobooth in de koeienstal, dieren knuffelen…

’Inclusief boomklimmen’

Dankzij Studijo Bos en Bos Atelier EcoVilla Essen, konden we dit jaar een bijzonder speciale activiteit aanbieden: ‘inclusief boomklimmen’. Het was fantastisch om te zien hoe de kanjers de muzikale boom beklommen, genoten van de verschillende schommels, zichzelf sterk konden optrekken naar de kruin van de boom en met een vaart naar beneden durfden te gaan.

Allemaal stralende gezichten op de ‘ Dag van de Buitengewone Kanjer’4

Muziekfestival

We sloten de dag af met een muziekfestival, met DJ Stijn. Hij speelde alle lievelingsliedjes van de kanjers en de kanjers zongen luidkeels mee. Dikke dankjewel aan alle vrijwilligers en helpende handen, dankzij jullie hulp hebben we samen alle Essense kanjers een topdag bezorgd!

Foto’s: Brigitte Van Aert

BVA

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!