Laatste nieuws:
Al fietsend winkelen of al winkelend fietsen

Al fietsend winkelen of al winkelend fietsen

Al fietsend winkelen of al winkelend fietsen.

Met de campagne ‘Gerinkel naar de Winkel’ stimuleert de gemeente Kalmthout haar inwoners om per fiets of te voet boodschappen te doen bij de lokale handelaars. Samen met de gemeenten Essen, Wuustwezel en Stabroek ontwikkelden we een campagne met spaarkaarten. Dit jaar loopt de actie van 5 mei tot en met 30 juni 2019.

Het opzet is eenvoudig: iedere keer dat je met de fiets of te voet je boodschappen doet, krijg je van de deelnemende handelaar een stempel op jouw spaarkaart. Volle spaarkaarten lever je in op gemeentelijke locaties of in een aantal handelszaken. Op het einde van de campagne worden alle spaarkaarten verzameld en worden de winnaars geloot. Als hoofdprijs is er een fiets te winnen.

Met de actie probeert de gemeente haar inwoners op de fiets te krijgen voor korte verplaatsingen. Fietsen is niet enkel gezond. Het draagt bij tot minder verkeers- en parkeerdrukte in winkelzones. Bovendien is fietsen milieuvriendelijk en helpt het de globale CO2-uitstoot te verminderen.

Reden te meer dus om deel te nemen aan de actie. Alle deelnemende winkels herken je aan de raamaffiche en vind je terug op www.kalmthout.be/gerinkel. Doet je favoriete handelaar niet mee aan de actie? Overtuig hem om in te schrijven. Veel fietsplezier!

Wil je als handelaar deelnemen aan de actie? Laat het ons weten. En wil je als deelnemende handelszaak de prijzenpot spijzen met een lokale prijs? Dan kan je dat doorgeven bij je inschrijving.

INFO: duurzaamheid@kalmthout.be, 03 620 22 64

Bron en foto: gemeente Kalmthout

LS

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet