Laatste nieuws:
Advies dierenorganisaties Zet paarden in de kou

Advies dierenorganisaties: Zet paarden in de kou

Paarden zijn kuddedieren die uitstekend bestand zijn tegen de kou. Daarom moeten ze in de winter lekker naar buiten met hun soortgenoten. Stichting Dier&Recht waarschuwt tegen eenzaamheid bij paarden die de winter alleen in de stal moeten doorbrengen.

Eenzaamheid bij paarden

Paarden en pony’s zijn sociale dieren, die van nature in groepen leven. Ze sluiten vriendschappen en voelen zich veilig in een kudde. Voor het welzijn van paarden is het belangrijk dat ze andere paarden om zich heen hebben en niet geïsoleerd staan. Paarden die langdurig alleen staan, kunnen gedragsproblemen ontwikkelen. Onwenselijk, maar vooral slecht voor het welzijn van het paard.

Misvatting

Sarah Pesie van Dier&Recht: “Het is een misvatting dat paarden niet bestand zijn tegen de kou. Eenzaamheid is ook ’s zomers al een groot probleem. omdat paarden te vaak alleen op stal of in de wei staan, maar ’s winters is het nog erger. Veel paardenhouders denken dat hun dieren beter af zijn in de stal, maar onderzoek wijst uit dat het tegenovergestelde waar is. Paarden hou je het beste het hele jaar in een kudde samen buiten.”

Paardenrusthuis De Paardenkamp in Soest: “In onze Paddock Paradise leven de paarden 24/7 in een stabiele kudde. Ze sluiten vriendschappen, kunnen schuilen als dat nodig is en hebben onbeperkt toegang tot ruwvoer. Met hun dikke wintervachten genieten ze tijdens koude dagen ook volop van het kuddeleven. Dit gunnen we elk paard!”

Bron: Dier&Recht
Foto: Pxhere

Facebook94
Twitter
Follow Me
Tweet