Laatste nieuws:
BELANGRIJK: ophaling huisvuil zone 1 gewijzigd

IGEAN haalt vanaf nu je huisvuil op in Essen

Voor ons afvalbeleid werkt Essen al een hele tijd samen met de intercommunale IGEAN. Zo baten zij voor ons niet alleen het recyclagepark uit, maar verzorgen ook de ophalingen van o.a. gft en pmd. Vanaf 1 januari 2020 neemt IGEAN ook de ophaling van huisvuilcontainers voor zijn rekening.

Om dit op een ecologische maar efficiënte manier te doen, heeft IGEAN de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het eigen wagenpark. Zo rijden er maar liefst 12 ophaalwagens op CNG, wat maakt dat ze 50% minder ‘lawaai’ maken, 95% minder fijn stof en 12% minder CO2 uitstoten. Daarnaast zijn de wagens uitgerust met een elektrische belading. Daardoor wordt niet alleen het brandstofverbruik beperkt, maar wordt het effectief aanhaken en ledigen van de huisvuilcontainer ook heel wat stiller.

Wat verandert er voor jou?

In principe niets. Via de ophaalkalender en de app Recycle vind je alle ophaaldata terug. Plaats je container bij voorkeur de avond voor de ophaaldag, maar zeker ten laatste om 06:00 uur ’s morgens aan de straatkant. De ophaaltijden in jouw wijk of straat kunnen wel anders zijn. Indien je container tijdig buiten staat, doen de mannen én vrouwen van IGEAN de rest!

Praktische tips

Twijfel je soms hoe je jouw afval op een correcte manier kan aanbieden? Surf zeker eens naar www.igean.be/eenmooigebaar. Daar vind je een heleboel praktische tips! Indien je nog vragen of opmerkingen hebt, aarzel niet om contact op te nemen met IGEAN via www.igean.be/contacteerons of inzameling@igean.be.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook50
Twitter
Follow Me
Tweet