Aan de slag rond burn-out en veerkracht

Aan de slag rond burn-out en veerkracht

De cijfers van burn-out liegen er niet om, ruim 12 procent van de Vlaamse werknemers (280 000 mensen) hebben last van psychische vermoeidheidsproblemen, die tot een burn-out kunnen leiden.

In het kader van het regionaal zorgstrategisch plan (consortium Samen ZorgKrachtig) hebben de gemeenten Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel de handen in elkaar geslagen om actief in te zetten op preventie en bewustwording rond deze problematiek. Ze organiseren daarom voor inwoners en werknemers van hun regio op 21 november een studiedag om met deze thema’s aan de slag te gaan.

Expert Florence Pérès biedt inzichten rond verstandig omgaan met de afleidingen in het digitaal tijdperk. Erna Claes neemt de aanwezigen mee in de zoektocht naar hoe je zelf gezond en bevlogen in je leven en in je werk kan blijven staan. Voorts krijgen zij via uiteenlopende workshops Rock your boat, Spelenderwijs aan de slag, Fit in je Hoofd en Je lichaam als kompas, de nodige tools en tips om bewust te worden van de gevaren en preventief te werken rond burn-out en hoe de nodige veerkracht op te bouwen.

Dit alles wordt georganiseerd in Auditorium te AZ Klina, Augustijnslei 100 te Brasschaat. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos inschrijven via www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-noorderkempen

Wanneer: 21 november van 09:00-16:00
Inschrijven: tot 11 november en is verplicht. Wilt u deelnemen, dan moet u zich snel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt
Deelname: Gratis, maar wel een ‘no show fee’ van €15,-.

Bron: AZ Klina
Foto: Pixabay

Facebook87
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!