Laatste nieuws:

1dag niet trok veel belangstellenden

De laatste weken is het weer vaak raak in Essen en hebben wij al regelmatig melding gemaakt van woninginbraken. Op dinsdag 15 oktober stond er een evenement in samenwerking met de lokale BINs, brandweer en politie op de planning.

Informatiebijeenkomst

In het kader van ‘1dag niet’ was er in de Oude Pastorij een informatiebijeenkomst. Hier waren informatiestands van de politie, de brandweer en 112, die de bezoekers van dit evenement informeerden over wat je zoal kan doen om te voorkomen dat jouw huis doelwit wordt van inbrekers en andere criminelen. Naast de informatiestands werden er ook lezingen gegeven door PZ Grens en konden bezoekers meedoen aan een quiz op hun smartphone.

1dag niet trok veel belangstellenden9

Inbraakgolf

Het zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd veel wordt ingebroken. Zelfs speelgoed van kinderen wordt hierbij niet ontzien. Het is zaak dat we met z’n allen alert zijn. De politie doet zijn uiterste best, maar kan ook niet overal tegelijk zijn. Essen telt meer dan 19.000 inwoners, dat zijn heel veel ogen en oren. Wees en blijf dus alert, voor uw eigen spullen, maar ook de eigendommen in uw straat of buurt. Gaat u nog met vakantie, licht uw buren in, vraag afwezigheidstoezicht aan bij de politie en zorg dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Binnen drie maanden is het al Kerst. Een periode dat we meer spullen, cadeaus, sieraden, geld, … in huis hebben. Voor inbrekers wordt het ook Kerst en drie keer raden waar ze hun cadeautjes vandaan halen. Juist, bij u. Laten we hopen dat we niet zo’n enorme inbraakgolf krijgen als een aantal jaren geleden. U kunt via het contactformulier van Noordernieuws.be alle inbraken en pogingen daartoe melden. Samen houden we dan de bewoners op de hoogte van wat er speelt.

1dag niet trok veel belangstellenden2

Wat kun je doen?

Met de recente inbraakgolf blijkt nog maar eens dat een informatiebijeenkomst zoals ‘1dag niet’ zeker nodig is. Allerlei aspecten rond inbraak en veiligheid kwamen aan bod. Zo konden konden bezoekers hun fiets laten markeren en werd er voorlichting gegeven over goede fietssloten. Zeker de combinatie van een goed slot en het laten markeren van je fiets, maakt het stelen van je fiets voor de dieven eens stuk minder interessant. Naast verschillende informatiestands van politie, brandweer en hulpverleners werden er gedurende de avond ook lezingen gegeven door de politie. Hierbij kregen mensen meer te weten hoe zij er thuis voor kunnen zorgen om hun locatie zo min mogelijk interessant te maken voor het inbrekersgilde. De informatie en kennis van de bezoekers kon meteen getest worden door het deelnemen aan een quiz. Deze avond heeft mensen weer extra bewust gemaakt van hoe we zelf kunnen bijdragen aan een veiligere woonomgeving en het ontmoedigen van criminaliteit.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet