Laatste nieuws:
50 jaar Cultuurraad gevierd met feestelijk weekend

50 jaar Cultuurraad gevierd met feestelijk weekend

Het driedaagse evenement ter ere van het 50-jarige bestaan van de Cultuurraad, werd vrijdagavond 8 september geopend door voorzitter Marc Gebruers. Aansluitend gaf Jokke Hennekam, schepen van cultuur, een samenvatting over het ontstaan van de Cultuurraad in 1967 tot heden, werking en de samenstelling op dit moment. De receptie van vrijdagavond werd aangeboden door het gemeentebestuur.

Hierna volgde de onthulling van het kunstwerk: een bank in mozaïek. Hiervoor hadden verschillende verenigingen een logo binnen gestuurd, maar uiteindelijk werd het huidige ontwerp gekozen. Daarna werd de tentoonstelling van de Essense Kunstenaars geopend verklaard en kon het feestelijke weekend van start gaan met vele activiteiten.

Zoals een ARTig toerke, de opvolger van de Pruuverkesroute, een fietstocht van 27 kilometer die langs 25 kunstpunten leidde. De verenigingenmarkt op zondag trok veel publiek. Essense kunstenaars exposeerden hun mooie werken. Daarnaast waren er optredens, er was animatie, zang, dans en ook Dofkapel zorgde voor een vrolijke, muzikale omlijsting.

Dofkapel won op 2 september in Halle het Belgische Kampioenschap voor Dweilbands in de categorie Ambiance.
Dofkapel won op 2 september in Halle het Belgische Kampioenschap voor Dweilbands in de categorie Ambiance.

LW/JD

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet