Laatste nieuws:
Organisatie Xitings - Zeepkistenrace 2019 - Essen - (c)Noordernieuws.be - HDB_3485u

3de Down Hill Zeepkistenrace Essen met nieuwe uitdagingen

Zondag 30 juni is alweer de 3de Down Hill Zeepkistenrace Essen die wordt georganiseerd door Xi*Tings. De vorige keren waren een enorm succes, met veel deelnemers en een groot publiek.

Uitdagingen Zeepkistenrace Essen

Elk jaar wordt er naar nieuwe uitdagingen gezocht om de spanning in de race te houden. “We willen ons evenement blijven vernieuwen”, vertelt Tom Broos, een van de organisatoren. “We hebben daarom goed geluisterd naar onze deelnemers, die met ideeën kwamen. Ze zeiden bijvoorbeeld, dat ze water op het parcours willen hebben. Dus onze techniekers hebben water geïntegreerd op het parcours.”

Koude douche

“Er komen 4 kleinere schansen en daar tussenin zijn slaloms. De schansen zijn beschilderd door het 3de leerjaar van de Lagere School College Essen, het zesde leerjaar van Mariaberg-Centrum en de Zorgboerderij aan het college. Op de kegels die langs het parcours staan, ligt een balletje. Ieder balletje dat er vanaf valt omdat ze er tegenaan botsen, levert strafpunten op. Bij een slalom wordt slechte stuurmanskunst bovendien bestraft met een koude douche!”

Xitings Zeepkistenrace Essen 2019 - affiche - Noordernieuws.be

Terras en grote schermen

“Nieuw is ook het afgeschermde terras bij het eind van het parcours. Als je daar zit, zie je de zeepkisten op je afkomen, maar je zit natuurlijk wel helemaal veilig. Er waren tijdens de zeepkistenrace al Bicky Burgers en hotdogs te verkrijgen, nu komen er ook een frites- en een ijskraam. We werken eraan om zowel boven- als onderaan het parcours grote schermen te plaatsen, zodat heel de race te volgen is. Ongeacht waar je zit of staat.”

Vlaamse kermis

“Er komt een kleine Vlaamse kermis, met een ballengooikraam, een Kop van Jut, een grabbelton en nog veel meer. Zo zijn er nog meer verrassingen, maar we vertellen natuurlijk niet alles. Zeker is dat het weer een geweldig evenement wordt. Maar dit hadden we nooit kunnen realiseren zonder onze enthousiaste vrijwilligers, voor en achter de schermen! Ook de gemeente steunt ons op alle vlakken met tafels, stoelen, vergunningen, … En natuurlijk zijn we onze sponsors ook heel erg dankbaar dat ze dit mogelijk maken!”

Waar: Viaduct Essen
Wanneer: zondag 30 juni vanaf 10:30

LW

Facebook321
Twitter
Follow Me
Tweet