Laatste nieuws:
Zwerfvuil wordt steeds erger

Zwerfvuil wordt steeds erger

Op allerlei manieren wordt de aandacht gevestigd op zwerfvuil. Maar in plaats van minder, lijkt het steeds erger te worden.

Asociaal gedrag

Een fietsritje en een wandelingetje lieten de bergen vuil zien, die overal gedumpt worden. Glasbollen die niet vol zijn, maar toch omringd door glas en andere vormen van sluikstort. Nog steeds wordt ons huisvuil opgehaald, dus al deze vormen van ernstige vervuiling zijn niet nodig. De personen die dit wel doen, en die dus ronduit asociaal genoemd mogen worden, trekken zich nergens wat van aan. Onder het mom ‘kan mij het wat schelen, het wordt toch wel opgeruimd’, gooien ze alles overal neer. De kosten voor het opruimen, die betalen we met z’n allen. We mogen dus opdraaien voor het asociale gedrag van anderen. De mensen van de gemeente krijgen meerdere meldingen per dag en elke keer wordt alles keurig opgeruimd. Tot grote vreugde van de asocialen, die kunnen dan weer opnieuw beginnen.

zwerfvuil wordt steeds erger2

Diefstal

Nu, met het coronavirus, zie je overal latex handschoenen liggen: ‘Zo, niet meer nodig, gooi weg’ soms een meter bij een vuilnisbak vandaan. Op plekken waar schoonmaakdoekjes voor de winkelkarretjes worden voorzien, is de grond bezaaid met die doekjes. Ook daar wordt gedacht ‘laat een ander het maar opruimen’. Bij de Aldi liggen er talloze. We hebben diverse mensen al horen mopperen: “Zetten ze die doekjes neer bij de ingang, maar je moet die vieze karretjes wel eerst van de parking gaan halen!” Een praatje met een van de medewerkster van de Aldi leerde dat die pakjes met doekjes dus eerst wel bij de karretjes stonden. Maar nooit langer dan vijf minuten, dan waren ze al gestolen door mensen met net zo’n mentaliteit en zo dus ook meewerkend aan een mogelijke besmetting.

Kennelijk is het een streven van een kennelijk steeds groter wordende groep Essenaren om van onze mooie gemeente een openbare vuilstort te maken. Je kan amper tien meter lopen zonder lege blikjes te zien liggen, plastic flesjes, pakjes van vruchtensap, sigarettenpeuken, plastic zakken, zakjes huisvuil… Je neemt het mee, is het dan zoveel moeite om het ook weer mee naar huis te nemen of naar de volgende vuilbak?

Foto’s: Erik ‘t Hart, Noordernieuws.be

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook244
Twitter
Follow Me
Tweet