Laatste nieuws:
Zwaar verwaarloosde hond doet het weer goed

Zwaar verwaarloosde hond doet het weer goed!

Een aantal weken geleden werd een uitgehongerde, verlaten Deense Dog door de politie en dierenbescherming in beslag genomen. Als buren geen actie hadden ondernomen, was het dier een ellendige dood gestorven.

Verhuisd met achterlating van de hond

Bewoners van een woning in de Voorspoedstraat moesten het pand verlaten, na zeer lange tijd geen huur te hebben betaald. Ze verhuisden naar een andere woning in Essen en lieten, buiten een smerige woning vol rotzooi, een Deense Dog achter. Omdat je de tuin niet in kan kijken, viel dit in eerste instantie niet op. De vorige bewoners zouden kennelijk het dier nog wel eens eten geven, maar de straatbewoners maakten zich steeds meer zorgen om het dier dat vaak zat te janken van ellende.

Zwaar verwaarloosde hond doet het weer goed2

Amper tot geen eten

Uiteindelijk bleek dat de hond amper tot geen eten meer kreeg en in zijn eigen uitwerpselen op een betonnen vloer lag, waardoor hij wonden van het doorliggen had. Een Deense Dog is vrij benig en heeft weinig haar, dus is een zachte ondergrond een eerste behoefte. De diverse buren hebben het dier regelmatig van eten en drinken voorzien. Zonder die hulp zou de hond een eenzame, afschuwelijke dood zijn gestorven. De politie werd ingelicht, nadat duidelijk was dat het dier van zijn eigenaars niks meer te verwachten had, en samen met de dierenbescherming werd hij in beslag genomen en naar Canina gebracht. Daar is hij aan het bijkomen van een ellendige tijd.

Zwaar verwaarloosde hond doet het weer goed3

Eigenaar eiste hond terug

Op de foto’s is te zien hoe er weer glans op zijn vacht komt maar dat hij nog steeds broodmager is. Hij heeft huidwoekeringen waar door de dierenarts al naar is gekeken, net als naar de bult op zijn bovenkaak. Saillant detail is dat na de inbeslagname de eigenaar zijn hond terug wilde. Maar door de Dienst Dierenwelzijn is beslist dat dit niet mocht gebeuren en heeft het dier vrijgegeven. Zodat hij op termijn geadopteerd kan worden door mensen die er wél goed voor zullen zorgen en hem de liefde geven die hij verdient.

NN

Facebook1.2k
Twitter
Follow Me
Tweet