Laatste nieuws:
Zondag rijdt de bloemencorso uit dit moet je weten

Zondag rijdt de bloemencorso uit: dit moet je weten

Zondag is het eindelijk zover: dan rijdt voor de 71 keer de bloemencorso door de straten van Loenhout. Om het feest veilig te laten verlopen, wordt de Loenhoutse dorpskern zondag vanaf 8 uur verkeersluw gemaakt en om 10 uur volledig afgesloten voor het verkeer, ook voor fietsers. Er worden lokale omleidingen voorzien.

Algemene omleggingen

Verkeer op de Bredabaan van Nederland naar Hoogstraten en Brecht: omlegging via Wuustwezel-centrum, Bredabaan (N1) en Kampweg/Wuustwezelsteenweg (N133) richting Brecht (tot 19 uur)
Verkeer op de Hoogstraatseweg (N144) van Hoogstraten naar Wuustwezel en Brecht: omlegging via E19 en afrit 3 Brecht (tot 19 uur)

Lokale omleggingen

-Verkeer op de Wuustwezelseweg (N144) naar Brecht: omlegging via Neervenweg – Brechtseweg (tot 22 uur)
-Verkeer op de Wuustwezelseweg (N144) naar Hoogstraten: omlegging via Neervenweg – Brechtseweg – Veldstraat – E19 (tot 19 uur)
-Verkeer op de Brechtseweg naar Wuustwezel: omlegging via Neervenweg en Wuustwezelseweg (N144) (tot 22 uur)
-Verkeer op de Brechtseweg naar Hoogstraten: omlegging via Veldstraat – E19 (tot 22 uur)
-Verkeer op de Hoogstraatseweg(N144) naar Wuustwezel: omlegging via Vloeiweg, Tereik, en Loenhoutsesteenweg (N144) (tot 19 uur)
-De omleggingen worden aangeduid met borden F39 en F41 of “Volg X”. Opgelet: op een aantal locaties wordt de maximaal toegelaten snelheid beperkt tot 30 km/u.

Stilstand- en parkeerverbod

Er geldt tijdelijk een stilstand- en parkeerverbod in heel wat straten in de omgeving, zowel langs het parcours van de bloemencorso als de omleidingen. Het parkeer- en stilstandsverbod wordt in de betreffende straten aangeduid met de nodige verkeersborden (E3) en onderborden.
-In bepaalde straten van de omloop
-In bepaalde volgende straten van het binnengebied van de omloop
-In bepaalde straten van het van het buitengebied aan de omloop
-In bepaalde straten van het omleggingstraject

Zondag is de Tienpondstraat tussen 7 en 18 uur verkeersvrij voor de rommelmarkt.

Bereikbaarheid

Op de website van Bloemencorso Loenhout vind je heel wat nuttige informatie terug over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het evenement, verkeersmaatregelen, enz. Wij vatten hieronder samen hoe je het best naar de bloemencorso komt.

Met het openbaar vervoer

-Kom je met de trein? Stap dan af aan het station Noorderkempen in Brecht. Lijnbus 640 brengt je naar de festiviteiten in Loenhout.
-Met de bus? De bussen van De Lijn die door Loenhout rijden volgen op zondag 10 september een aangepaste dienstregeling. Bekijk de plannetjes in de pdf-bestanden (zie onderaan) om te bekijken welke haltes niet bediend worden en eventueel worden vervangen. Check voor je vertrekt best even de routeplanner van De Lijn via delijn.be/nl/routeplanner.

Met de fiets

Naar Loenhout zonder file? Dan is de fiets de beste keuze! Je kan bovendien gratis parkeren vlakbij het parcours in de vier voorziene fietsenstallingen. Let op: in het centrum en langs het parcours zijn géén fietsen toegestaan. Dit zijn de locaties van de fietsenparkings:
-Wuustwezelseweg: hoek Wuustwezelseweg-Hofdreef
-Hoogstraatseweg: Vooraan op autoparking (parking 3)
-Sint-Lenaartseweg: grond langs Sint -Annastraat
-Brechtseweg: veld langs Molenakkerstraat

Met de auto

Kom je met de auto via de 319? Neem dan afrit 2 Loenhout of afrit 3 Brecht. Als je via afrit Brecht komt, dan neem je op de rotonde aan het einde van de afrit de derde afslag richting Loenhout (N144) en volg je de Brechtseweg richting Loenhout. Kom je via afrit 2, dan volg je de Hoogstraatseweg naar Loenhout.
Aan de rand van Loenhout zijn er voor onze bezoekers diverse parkings voorzien. Ze zijn makkelijk bereikbaar. Is er een parking volzet, dan word je verwezen naar een nabijgelegen parkeerplaats. Parkeren voor een dag kost 3 euro per wagen. Een overzicht van de parkings vind je op de website van Bloemencorso Loenhout.
Er is een speciale parking voorzien vlakbij de inkom en ingerichte zone voor mensen met beperking. Er is een kiss-and-ridezone voorzien zodat je je zo dicht mogelijk bij het parcours kan laten afzetten om de wandelafstand te beperken.

De Lijn zondag 10 september – 436 en 640 richting Loenhout Kerk.pdf
De Lijn zondag 10 september – 436 en 640.pdf

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook35
Twitter
Follow Me
Tweet