Laatste nieuws:
Zo geef je griep op de werkvloer geen kans acht tips

Zo geef je griep op de werkvloer geen kans: acht tips

Koorts, zware benen, keel- en hoofdpijn en af en toe een flinke hoestbui? De griep is in ’t land. Wil jij niet geveld raken door het griepvirus? Ook geen zin om het werk van een zieke collega over te nemen? Houd dan rekening met deze tips.

1. Minder face-to-face gesprekken

Het griepvirus is ontzettend besmettelijk. Gewoon een praatje slaan met iemand die griep heeft, kan al voldoende zijn om ook besmet te raken. Niet praten met je collega’s is uiteraard geen optie. Probeer echter om afstand te houden of communiceer via telefoon of e-mail.

2. Desinfecteren

Reinig de toestellen en oppervlakken die je vaak aanraakt een keer extra. Deurklinken, liftknoppen, telefoontoestellen, printers, kopieermachines en toetsenborden zijn een walhalla voor bacteriën.

3. Handen wassen!

Hygiëne is een topprioriteit als je het griepvirus geen kans wil geven. Schud niet te veel handjes en was je handen na elk toiletbezoek en voor elke maaltijd. Een desinfecterende handgel is ideaal als je veel onderweg bent. Probeer ook zo weinig mogelijk met je handen aan je mond, ogen of neus te komen.

4. Vitamines verzamelen

Fruit en groenten zijn vitaminebommen. Laat die snoepjes en koffiekoeken dus maar even staan en probeer zo gezond mogelijk te eten om je weerstand te verhogen. Soepen en salades zijn ideaal als lunch.

5. Water, water, water

Een goed gehydrateerd lichaam is een must. Probeer om minimaal 1,5 liter water te drinken. Vind je dat moeilijk? Een schijfje citroen, komkommer of sinaasappel maakt je drankje minder saai. Kruidenthee (zonder suiker!) is uiteraard ook een gezond alternatief.

6. Ventileren

Vriesweer of niet, het is ontzettend belangrijk om goed te ventileren. Wil je die ene collega aan het raam niet laten rillen van de kou? Gooi de vensters dan tijdens de lunchpauze even open. Of gebruik je middagpauze om even te gaan wandelen.

7. Op tijd slapen

Een goede nachtrust verhoogt je weerstand. Ga op tijd naar bed om minder vatbaar te zijn voor de griep.

8. Toch ziek?

Gebruik papieren wegwerpzakdoekjes als je een lichte verkoudheid hebt. Echt grieperig? Blijf dan thuis. Op die manier verklein je de kans om je collega’s te besmetten. Ben je echt onmisbaar? Vraag je werkgever dan om van thuis uit te werken.

Bron: Jobat.be
Foto: Pixabay

Facebook37
Twitter
Follow Me
Tweet