Nieuwe tussenfase wegenwerken Bredabaan (N1)

Nieuwe tussenfase wegenwerken Bredabaan (N1)

Vroeger dan gepland zal aannemer Adams starten aan een nieuwe tussenfase voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langsheen de Bredabaan tussen Gooreind en Maria-ter-Heide.

Start aanleg parkeervakken

Maandag 7 oktober start de aannemer met het aanleggen van parkeerplaatsen tussen Eikendreef en Kochdreef aan de kant van het nieuwe fietspad. Daarna zal de aannemer het fietspad en de parkeerplaatsen aan de overzijde afwerken, tussen Eikendreef en Kochdreef. Indien de overkoppelingen van de nutsmaatschappijen tijdig klaar zijn, zal Adams ook starten met de aanleg van riolering tussen Kochdreef en Everdijweg. Deze werken zullen een drietal maanden in beslag nemen en tegen het kerstverlof afgerond zijn, indien de weersomstandigheden het toelaten.

Eenrichtingsverkeer op Bredabaan

De Bredabaan zal voor deze fase éénrichtingsverkeer worden tussen Kochdreef en Eikendreef rijrichting Wuustwezel. Het doorgaand verkeer richting Brasschaat wordt omgeleid via Bosduinstraat, Oude Baan en Beukendreef.

Ook tijdelijk wegomlegging voor fietsers

Bushalte Kochdreef zal tijdelijk niet bediend worden. Ook fietsers zullen tijdelijk een wegomlegging krijgen via Eikendreef, Marterdreef en Kochdreef. Wanneer de parkeerplaatsen afgewerkt zijn aan de even kant, kunnen zij opnieuw het fietspad in de twee richtingen gebruiken.

Deze fase was oorspronkelijk voorzien te starten begin januari 2020. Doordat de aannemer vroeger kan starten, nemen we wat voorsprong op de timing en bouwen we wat reserve op voor de winterdagen wanneer extreme weersomstandigheden het werken onmogelijk kunnen maken.

Meer info

Conducteur Wuustwezel – 03 690 46 32 – conducteur.ow@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook59
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!