Laatste nieuws:
Oude Ziekenwagen aan vervanging toe

Oude ziekenwagen sneller aan vervanging toe?

Afgelopen dinsdag stemde de gemeenteraad van Essen in met de aanschaf van een nieuwe ziekenwagen. Echter betekende dit akkoord niet dat er binnen enkele maanden al een nieuwe zou zijn. Dit kan nog wel 1,5 tot 2 jaar duren.

In een persbericht van Anne Somers, die namens N-VA/PLE zetelt in de gemeenteraad van Essen, worden zorgen geuit over de huidige ziekenwagen die inmiddels al zeven jaar oud is en jaarlijks zo’n 30.000 kilometer moet rijden. Al één keer moest de ambulance een interventie afbreken wegens panne. Hieronder treft u de tekst van de persmededeling aan die Anne Somers namens N-VA/PLE wereldkundig heeft gemaakt.

Persmededeling N-VA/PLE
Nieuwe ziekenwagen, maar twijfels over oude

De gemeenteraad van 25 september besliste unaniem om een nieuwe ziekenwagen te kopen voor de dienst 112. Anne Somers (N-VA/PLE) uitte echter ernstige twijfels over de inzetbaarheid van de huidige ambulance.
Zoals u eerder al kon lezen lichtte burgemeester Van Tichelt (CD&V) toe dat het tijd is om een nieuwe ziekenwagen aan te kopen. De huidige ambulance is zeven jaar oud, en legt jaarlijks meer dan 30.000 km af. Hij stelde dus voor om 240.000 EUR uit te trekken voor een nieuw voertuig. De levering kan nog wel even op zich laten wachten: pas binnen anderhalf tot twee jaar zou de nieuwe ziekenwagen ingezet kunnen worden.

Interventie afgebroken wegens panne

Dat maakte Anne Somers (N-VA/PLE) erg ongerust: er duiken de laatste tijd nogal wat mankementen op aan de ziekenwagen. Van Tichelt gaf dat toe: onlangs moest er zelfs een interventie worden stopgezet, en moest een andere ambulance worden opgeroepen. Maar de problemen zijn volgens hem het gevolg van normale slijtage. Elk voertuig verslijt, en deze kan nog wel een tijdje mee. Dat stelde Somers toch niet helemaal gerust: een oude auto die in panne staat is één ding, een ambulance is nog iets anders. Uiteindelijk gaf de burgemeester toe dat er indien nodig misschien tijdelijk één gehuurd zal moeten worden.

Anne Somers: “Een goed functionerende ziekenwagen is soms letterlijk levensnoodzakelijk. Daarmee mogen we toch geen enkel risico nemen?” 

Bron: N-VA/PLE
Foto: Pixabay

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet