Laatste nieuws:
Zaaien en stekken kan je leren

Zaaien en stekken kan je leren

De Landelijke Gilde van Kapellen organiseert samen met de gemeentelijke milieuraad in het kader van de milieuweek op donderdag 4 april een cursus waarin je meer leert over zaaien, scheuren en stekken van plantgoed.

Zaaien en stekken zijn de manieren om zelf planten te maken en je hebt er geen groene vingers of ervaring voor nodig. Iedereen gaat naar huis met een paar potten met plantjes in wording en heel wat groene inspiratie.

Kort theoriegedeelte

De avond start met een kort theoriegedeelte over zaaien en stekken. Groeit de plant uit knollen, bollen, kluiten, zaden, enz.? In welke mate bepaalt dat hoe je de planten vermeerdert? Vervolgens is er een praktisch gedeelte en ga je zelf aan de slag. Dit is ook een ideale workshop om te volgen met je (klein)kinderen. Je mag zelf een paar plantjes meebrengen die je wil stekken.

Praktisch

De workshop gaat door op donderdag 4 april van 19 tot 21.30 uur in zaal De Kroon, Antwerpsesteenweg 2 Kapellen.
Wil je deelnemen? Schrijf je in vóór woensdag 27 maart door € 5 per persoon te storten op het rekeningnummer BE49 7331 2300 0171 van de Landelijke Gilde Kapellen met vermelding ‘Cursus stekken + aantal deelnemers’.

Meer info? https://kapellen.landelijkegilden.be/activiteiten/72482

MLH

Foto: © Freepik

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet