Laatste nieuws:
Wuustwezelse leerlingen kunnen vanaf nu via Willy Wezel post versturen naar burgemeester

Wuustwezelse leerlingen kunnen vanaf nu via Willy Wezel post versturen naar burgemeester

De lagere scholen in Wuustwezel ontvangen de komende weken elk een Willy Wezel-brievenbus van het lokaal bestuur. Via die brievenbussen kunnen kinderen hun vragen, opmerkingen of dromen opsturen naar de burgemeester en het bestuur. De leerlingen van VBS Sterbos en De Wissel namen de eerste brievenbussen in ontvangst. GBS ‘t Blokje, VBS ‘t Kantoor, Mater Dei, Berkenbeek en Klim Op krijgen de jeugddienst en schepen van jeugd Ilke Pompen (CD&V) nog op bezoek met hun persoonlijke Willy Wezel-brievenbus.

Wuustwezelse leerlingen kunnen vanaf nu via Willy Wezel post versturen naar burgemeester2

Kindvriendelijke Gemeente

Bijna een jaar geleden kreeg Wuustwezel het label ‘Kindvriendelijke Gemeente’. Dat label erkent steden en gemeenten die streven naar de realisatie van alle rechten van het kind zoals omschreven in het Kinderrechtenverdrag. Onder andere participatie van kinderen en jongeren staat hierin centraal. “Het lokaal bestuur vindt het heel belangrijk dat kinderen en jongeren hun stem kunnen laten horen”, vertelt schepen van jeugd Ilke Pompen (CD&V). “Als kinderen en jongeren op jonge leeftijd al mee participeren, hopen we samen naar een gemeente te kunnen werken waar voor jong en oud ruimte is om te (be)spreken.”

Willy Wezel

Willy Wezel, de mascotte van kindvriendelijk Wuustwezel, geeft kinderen de kans om zelf hun ideeën, vragen, klachten, meningen, enz. door te geven aan de gemeente. “We proberen Willy Wezel zo breed mogelijk in beeld te brengen bij de kinderen in Wuustwezel. Zo komt hij steeds terug in het gemeentelijk infoblad W-tje dankzij onze jeugdredactie, en zal hij nu dus ook elke schooldag zichtbaar zijn in alle lagere scholen in Wuustwezel,” vertelt jeugdconsulent Amber Daniels. “Zo herinneren we de kinderen er elke dag opnieuw aan dat ook zij een stem hebben in onze gemeente.”

Wuustwezelse leerlingen kunnen vanaf nu via Willy Wezel post versturen naar burgemeester3

Enthousiaste reacties

“Bij het plaatsen van de eerste Willy Wezel-brievenbus kregen we meteen enthousiaste reacties van zowel de kinderen als de leerkrachten en directie,” reageert jeugdconsulent Marlies De Beuckelaer. “Het is enorm fijn om te zien dat kinderen Willy Wezel al herkennen en weten waarvoor hij staat. De eerste stappen zijn dus gezet om kinderen attent te maken op het feit dat zij kunnen wegen op het beleid hier in Wuustwezel. Met projecten als deze proberen we dit nog meer uit te dragen.”

Wie iets wil melden aan het lokaal bestuur, kinderen én volwassenen, kan dat trouwens ook steeds doen via de grote witte brievenbussen die je vindt aan het gemeentehuis, aan het Schoolhuis in Gooreind en aan het Wijkhuis in Loenhout.

Bron en foto’s: gemeente Wuustwezel

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet