Laatste nieuws:
Wuustwezelse schoolkinderen genieten van cultuur in GC Kadans

Wuustwezelse schoolkinderen genieten van cultuur in GC Kadans

De voorbije maand kreeg GC Kadans honderden kinderen over de vloer. De Wuustwezelse scholen konden er namelijk terecht voor een reeks toneelvoorstellingen, een jaarlijks initiatief van het lokaal bestuur Wuustwezel om kinderen te laten proeven van cultuur in eigen dorp.

Samenwerking

Sinds het schooljaar 2001-2002, na de bouw van GC Kadans, laat het lokaal bestuur Wuustwezel elk jaar kinderen kennis maken met cultuur. Het initiatief is een samenwerking tussen de gemeentelijke cultuurdienst, dienst onderwijs en de Wuustwezelse scholen. Het lokaal bestuur wil kinderen de rijkdom van cultuur laten ervaren in hun eigen omgeving, zonder dat ze daarvoor een verre verplaatsing moeten maken.

Culturele disciplines

Schepen van onderwijs Rit Luyckx (CD&V) licht toe: “Elk jaar laten we met een aanbod op maat onze lagereschoolkinderen en kleuters proeven van toneel in onze mooie theaterzaal van GC Kadans. Voor velen onder hen is het een eerste kennismaking. Met deze voorstellingen hoeven kinderen dus niet ver te reizen voor kwalitatief theater. Het doel is om de jeugd te stimuleren en hun nieuwsgierigheid te wekken voor culturele disciplines zoals muziek, theater en dans.”

Praktische zaken

Het lokaal bestuur neemt de praktische zaken rond de voorstellingen zoals planning, busvervoer en infrastructuur voor zijn rekening. Het geheel wordt aangeboden aan betaalbare tarieven, zodat alle scholen en kinderen bereikt worden.

Ontwikkelen van activiteiten

Voor de Wuustwezelse kleuters was er in maart de voorstelling ‘Lelijk Eendje’, een eigentijdse, muzikale bewerking van het bekende sprookje van H.C. Andersen. Met meer dan 800 trokken ze naar GC Kadans. Meer dan 700 leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de Wuustwezelse lagere scholen woonden de voorstelling Straf! van Hanneke Paauwe & De Studio bij. Voor leerlingen van het middelbaar van Stella Matutina is er eind april een filmweek in GC Kadans. Voor hen selecteerde het lokaal bestuur diverse films in overleg met de school en gericht op educatieve thema’s. Het lokaal bestuur Wuustwezel is voortdurend bezig met het ontwikkelen van initiatieven, die kunst en cultuur dichter bij de jongeren brengen en hoopt dat deze activiteiten de culturele interesse bij de kinderen blijven stimuleren.

Bron en foto: Lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook27
Twitter
Follow Me
Tweet