Laatste nieuws:
Samenwerkingsovereenkomst met vzw Curieus over GC Kadans

Samenwerkingsovereenkomst met vzw Curieus over GC Kadans

De gemeenteraad heeft dinsdag het voorstel van het lokaal bestuur goedgekeurd, om een samenwerkingsovereenkomst uit te werken tussen het lokaal bestuur van Wuustwezel en cultureel organisator vzw Curieus Wuustwezel. De overeenkomst gaat over het gebruik van gemeenschapscentrum Kadans, waarvoor vzw Curieus aan bepaalde voorwaarden een vrijstelling van retributie zal ontvangen zodat ze ook in de toekomst haar (vrijwilligers)werking en cultuurprogrammatie blijven garanderen.

Erkende cultuurvereniging

Vzw Curieus Wuustwezel is al een twintigtal jaar actief in Wuustwezel en als erkende cultuurvereniging een van de hoofdgebruikers van GC Kadans. De vzw speelt een belangrijke rol in de cultuurprogrammatie van het gemeenschapscentrum aan het Achter d’Hovenplein. Doorheen de jaren heeft Curieus een groot netwerk uitgebouwd, zowel op professioneel vlak als op het gebied van vrijwilligerswerking. Haar cultuurprogrammatie kent bovendien een bovenlokale uitstraling. Om ook hun werking in de toekomst te kunnen garanderen, ging Curieus op zoek naar een partner. Het lokaal bestuur, dat zelf geen cultuurprogrammator in dienst heeft, wil Curieus nu financieel ondersteunen, zodat de vzw haar vrijwilligerswerking en activiteiten op semiprofessioneel niveau kan verderzetten.

Vrijstelling

De gemeenteraad keurde dinsdagavond het voorstel van het lokaal bestuur goed om een vrijstelling voor het gebruik van GC Kadans aan te bieden aan Curieus, mits naleving van enkele voorwaarden. Die vrijstelling van retributie voor de cultuurprogrammatie van Curieus in GC Kadans zou neerkomen op een financiële ondersteuning van ongeveer 4.000 euro per jaar. In de samenwerkingsovereenkomst zou onder andere van de vzw worden verwacht dat ze jaarlijks 10 tot 18 weekendvoorstellingen aanbiedt in GC Kadans voor een divers publiek en dat ze zich engageert als UiTPAS-partner.

Waardevolle cultuurprogrammatie

“Curieus zorgt al heel wat jaren voor een waardevolle cultuurprogrammatie in Wuustwezel”, vertelt schepen van cultuur Katrin Kempenaers (CD&V). “Zij hebben er ook de knowhow en de contacten voor. Wij als lokaal bestuur willen er graag voor zorgen dat zij hun werking kunnen verderzetten en dat zij ook in de toekomst boeiende artiesten naar Wuustwezel kunnen halen om op te treden in de mooie theaterzaal van GC Kadans. Wij hebben gezocht naar een oplossing en kwamen tot deze samenwerkingsovereenkomst tussen het lokaal bestuur en Curieus. De vrijstelling van retributie voor minimaal 10 en maximaal 18 voorstellingen is natuurlijk gekoppeld aan enkele voorwaarden. Zo moet het aanbod gevarieerd zijn en een divers publiek bereiken.”

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet