Laatste nieuws:
Kunsttentoonstelling Kruiswegkermis kent topeditie
Vlnr Ingrid Delcroix (laureaat), Son Van Broeck (laureaat), Bert Illegems (laureaat), Lilianne Van Hove (voorzitster cultuurraad Wuustwezel), Katrin Kempenaers (schepen van cultuur Wuustwezel, CD&V)

Kunsttentoonstelling Kruiswegkermis kent topeditie

De Wuustwezelse cultuurraad en cultuurdienst organiseerden tijdens Kruiswegkermis hun jaarlijkse kunsttentoonstelling met werken van kunstenaars uit de gemeente. Met maar liefst 38 deelnemers en meer dan 750 ingevulde stemformulieren werd editie 2023 een groot succes!

Kunsttentoonstelling Kruiswegkermis kent topeditie

Tijdens Kruiswegkermis kan elke Wuustwezelse creatieveling van 15 jaar en ouder één van zijn favoriete kunstwerken tonen aan het publiek in GC Blommaert. De deelnemende artiesten, waaronder een groot aantal jongeren, zorgden voor een divers aanbod van foto’s, schilderijen en beeldende kunst met verschillende materialen.

Kunsttentoonstelling Kruiswegkermis kent topeditie2

De winnaars

Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen – en alle deelnemers verdienen een applausje voor hun creativiteit – maar er werden ook drie prijzen uitgereikt: één met de deelnemende kunstenaars zelf als jury, één met de cultuurraad als jury en één gekozen door het publiek in GC Blommaert. Voor de prijs van het publiek brachten meer dan 750 bezoekers hun stem uit! Het werd uiteindelijk een nek-aan-nekrace tussen Bert Illegems met ‘Blue Forest’ (foto), Stakke Van Hees met ‘Water is goud en komt uit de kraan’ (laswerk), en Griet Stes met ‘Levenslust’ (schilderij). De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Bert Illegems met zijn mooie fotoprint van het Hallerbos.

Kunsttentoonstelling Kruiswegkermis kent topeditie3

• Prijs van het publiek: Bert Illegems – ‘Blue Forest’ (foto)
• Prijs gekozen door de deelnemende kunstenaars: Son Van Broeck – ‘Laat ons klinken’ (houtskooltekening)
• Prijs gekozen door de cultuurraad: Ingrid Delcroix – ‘Een compositie die even myserieus is als sensueel’ (foto)

Bron en foto’s: gemeente Wuustwezel

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet