Laatste nieuws:
Berkenbeek heeft een traditie met veldtoertochten

Berkenbeek heeft een traditie met veldtoertochten

Op zondag 11 februari organiseert de scholengemeenschap Berkenbeek zijn jaarlijkse veldtoertocht. Al meer dan 20 jaar een gekende klassieker onder de vele mountainbikers en sympathisanten. Toch blijft deze activiteit voor onze school meer dan nodig, zeker nu met ons nieuwe masterplan dat van start gaat.

Specifieke onderwijsbehoeften

In onze school voorzien wij onderwijs aan ruim 600 leerlingen. Gezien de specifieke onderwijsbehoeften van onze leerlingen, is een aangepaste leeromgeving meer dan nodig. Dit vraagt uiteraard de nodige vernieuwingen aan onze infrastructuur en ook een hele nieuwbouw. Jammer genoeg kost dat zeer veel geld. Gelukkig hebben we tal van activiteiten, waarbij we steeds kunnen rekenen op een grote betrokkenheid van de lokale gemeenschap. Zo rekenen we ook dit jaar weer op vele renners en aanwezigen die er van onze veldtoertocht mee een succes van maken.

Veldrijden

Natuurlijk gaat onze toertocht ook veel verder dan enkel het financiële. In onze school krijgt sport, en beweging in het algemeen, een heel belangrijke plaats. Onze oud-leerlingen, die zeer succesvol deelnemen aan het gewone en G-veldrijdencircuit, geven ook dit jaar weer een initiatie veldrijden op het parkoers tijdens de sportlessen aan onze leerlingen. Daarnaast voorzien de sportleraars ook een begeleide toer op zondag voor kinderen die graag wensen deel te nemen. (info en informatie via vtt@berkenbeek.be)

Keuze uit drie toeren

Net zoals vorige jaren kunnen de renners kiezen uit drie toeren: 40 km, 32 km en een kidstoer van 15 km. We rijden doorheen de plaatselijke Wuustwezelse bossen en velden met onderweg een ruime bevoorradingspost, voorzien van zelfgemaakte soep, koeken en sportdrank. Inschrijven kan ter plaatse in onze sporthal tussen 8 en 10.30 uur. Speciaal voor deze activiteit wordt onze sporthal omgebouwd tot een groot, gezellig cafetaria. Ook wandelaars zijn van harte welkom. Vorig jaar mochten we meer dan 1000 renners verwelkomen, hopelijk doen we dit jaar weer even goed. We hebben de naam een gezellige toertocht te zijn en willen deze naam alle eer aandoen. Daarom hebben we voor deze editie iets nieuws in petto… Kom dus zeker eens kijken!

Foto: © scholengemeenschap Berkenbeek

JA

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet