Laatste nieuws:
WTC Bessemaai viert 10e verjaardag
Burgemeester met bestuur WTC Bessemaai - vlnr Lukas Jacobs, Guy WIllemsen, Christ Bové, Marcel Van den Bergh, Karel Jespers en Leo Burghmans

WTC Bessemaai viert 10e verjaardag

Tijdens de jaarlijkse barbecue van zondag 15 september mochten het bestuur en de leden van WTC Bessemaai de felicitaties van burgemeester Lukas Jacobs in ontvangst nemen voor het 10-jarig bestaan.

Homogene groep

WTC Bessemaai is in 2009 langs de zijlijn ontstaan van de vroegere, gelijknamige voetbalploeg uit Kalmthout. Enkele vaders van voetballende kinderen voelden het kriebelen om ook wat aan hun conditie te doen en besloten om samen te gaan fietsen. Sommigen met de koersfiets, maar het is best mogelijk dat er in het begin hier en daar ook een mountainbike bijzat. Aan de wieg stonden, buiten onze voorzitter Jan Beyers, onder andere ook Guy Willemsen, Marcel Van den Bergh en Leo Brughmans. Onder impuls van enkele bestuursleden, die zich wat later aansloten, werd een gesponsorde uitrusting uitgewerkt. Zodat men als een homogene groep kon rondrijden en niet meer als de ‘bonte was’. Al was de kleurcombinatie aanvankelijk ook nogal bont, sinds 2013 rijden ze met clubkleuren zwart en groen rond. In samenwerking met KSK werd in 2014 voor het eerst een rit voor wielertoeristen ingericht met twee afstanden. De waarnemers van het VBW waren zo onder de indruk van de organisatie en het parcours, dat ze ons meteen voorstelden om er een semi-klassieker van te maken. De zesde editie van 2019 was een record qua opkomst, met meer dan 600 deelnemers.

WTC Bessemaai viert 10e verjaardag-
Burgemeester Lukas Jacobs met voorzitter Jan Beyers
Iedereen kent iedereen

WTC Bessemaai is met ongeveer zestig leden bewust geen grote club. Het is de bedoeling dat iedereen iedereen kent. Tijdens de ritten kan er gekozen worden uit drie groepen naargelang de afstand en de snelheid waarmee gereden wordt. Voor elk wat wils dus. Het motto ‘samen uit, samen thuis’ is geen hol begrip. Bij panne zoals een lekke band wordt er gewacht en assistentie verleend, zodat wie mee vertrekt ook samen met de groep aankomt. In het kader van het 10-jarig bestaan werkt het bestuur momenteel nog aan een verrassing voor de leden om dit te vieren. Als culturele activiteit hebben we dit jaar in oktober de spreker Karel de Blick uitgenodigd die zijn voorstelling ‘Calmpthout zoals het vroeger was’ voor ons gaat brengen.

Foto’s: WTC Bessemaai

KJ

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet