Opendeurdag Brandweer Essen met groot spektakel en vuur - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_8402

Escape room geeft vuurgevaarlijke plekken in huis aan

Gisteren, zondag 15 september, was de jaarlijkse Opendeurdag van Brandweer Zone Rand in Essen. Zoals altijd een interessant en spectaculair gebeuren, maar ook heel informatief.

Rookmelders verplicht vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 is het verplicht om op elke verdiep een rookmelder te hebben, bij voorkeur zelfs in iedere kamer. Met uitzondering van de keuken, badkamer en garage. Hier kan best gekozen worden voor een optische rookmelder. Het beste is een rookmelder te gebruiken met een batterij die tien jaar meegaat. Dit is een van de dingen die gisteren uitgelegd werd, net zoals de beste plek om de melders te bevestigen. Maar ook hoe gesloten deuren een brand kunnen tegenhouden.

Escape room

Er waren demonstraties over hoe gemakkelijk een frietpot in brand kan vliegen en de speciale kledij die gebruikt wordt wanneer er chemische stoffen vrijkomen en nog veel meer. Nieuw dit jaar was een escape room. Hier waren een zit-, slaapkamer en washok nagebouwd. Deelnemers moesten vijftien risicopunten aangeven binnen een kwartier. De vuurgevaarlijke plekken waren, onder andere, slapen met je gsm onder je hoofdkussen (die ook nog eens op de lader staat), kaarsen in kerststukjes, een haardroger in de lavabo waarvan de stekker in het stopcontact zit, een niet schoongemaakt stoffilter van de droogkast, … Er was veel belangstelling voor de escape room en voor de drie beste deelnemers was er een mooie prijs.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

LW

Facebook34
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!