Laatste nieuws:
Wijkbrunch voor 65+ers smakelijk en zeer druk bezocht - Essen - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_9950u75

Wijkbrunch voor 65+’ers smakelijk en zeer druk bezocht

Vandaag was de wijkbrunch voor 65+’ers in de LDC ’t Gasthuis in de Nollekensstraat, de tweede van de acht geplande brunches. Een prachtig initiatief waar breed gehoor aan werd gegeven.

1.211 inschrijvingen

“Het idee ontstond bij het gemeentebestuur, omdat die die een toelage kregen van de Vlaamse Overheid om senioren na de coronaperiode terug in de maatschappij te brengen,” legt Louis Fret, voorzitter gemeentelijke Seniorenraad uit. “In die periode zijn veel dingen stil komen te liggen en kwam de gemeente bij de Seniorenraad om advies. We wilden de mensen bij elkaar brengen en wat werkt beter dan een lekker hapje in goed gezelschap? We hebben de persoonlijke uitnodigingen bij de mensen thuisbezorgd en daar kwamen 1.211 inschrijvingen uit.”

Wijkbrunch voor 65+ers smakelijk en zeer druk bezocht - Essen - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_9946
Louis Fret
Verenigingen dichter bij de mensen brengen

“Er zijn vijf wijken en in elke wijk hebben we naar een zaal gezocht. Het eten werd door de gemeente uitbesteed aan de lokale ondernemers, die daardoor ook gesteund werden. We hebben mensen, de jonge senioren, nodig in de verenigingen. Daarom willen we de verenigingen dichter bij de mensen brengen en de mensen dichter bij de verenigingen. We doen ook dingen voor senioren, die geen lid zijn van een vereniging, bijvoorbeeld begeleiding in de digitale wereld.”

Begeleiding in de digitale wereld

“Als seniorenraad hebben we iets origineels bedacht. We hebben jongeren van twaalf jaar gekoppeld aan senioren die dat wensen, om ze te begeleiden in de digitale wereld en ze uitleggen hoe alles werkt. Ik ben bezig dit idee verder te ontwikkelen. Het is namelijk een win-winsituatie: de senioren worden geholpen en de kinderen krijgen les in goed, geduldig en duidelijk communiceren. Zowel scholen als senioren zijn enthousiast over dit initiatief en we zullen hier zeker vervolg aan geven.”

Diverse activiteiten

“We organiseren tevens de grootste biljartcompetitie van de gemeente, elk jaar een grote kaartdag, volksspelen ten bate van WZC Sint-Michaël en biljartactiviteiten voor de mensen met dementie in WZC De Bijster.”

Meteen enthousiast

De tafels in LDC ’t Gasthuis zaten vol en overal zag je smullende en gezellig buurtende mensen. Het buffet werd goed bezocht en iedereen had het naar de zin. “Het is echt een geweldig initiatief”, zegt een stralende Adrienne Van Loon. “Toen de uitnodiging kwam was ik meteen enthousiast. Ik ben hier met mijn twee zussen en onze mannen, het eten is heerlijk en het is enorm gezellig!”

Verenigingen in diverse wijken

Roger Hectors is het hier volledig mee eens. “Het is echt een leuk initiatief. Ik vroeg me af wat de achterliggende reden zou zijn, maar dat werd tijdens de speech uitgelegd. Het is ook heel goed alles op een rijtje te zetten. Ik wist bijvoorbeeld niet, dat er in de diverse wijken verenigingen zijn en je hebt nu meteen de contactgegevens. Van mij mogen ze dit elke week doen!”

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.